Društvo

OVOG MJESECA POČINJE ADAPTACIJA KUĆE IVE ANDRIĆA

Adaptacija na Kući Ive Andrića najavljena je za ovaj  mjesec, a posao je dobio konzorcijum od tri firme među kojima je glavna Hills and water.

Međunarodni konzorcijum čine firme iz Srbije i Crne Gore na čijem čelu je kompanija Hills and water. Jedan od uslova bio je da nosilac tendera bude firma koja ima iskustvo u primjeni projekata i izgradnji, a konzorcijum ih je ispunio i dobio posao – rekla je rukovodilac opštinske Kancelarije za međunarodnu saradnju Simonida Kordić.

-Adaptacije treba da otpočnu već u oktobru. Dužina trajanja po ugovoru je 12 mjeseci, s tim što bi najveći dio radova trebao da bude završen do juna, ukoliko isplate budu išle svojim tokom, jer tada počinje zabrana građevinskih radova. Osnovni radovi odnosiće se na adaptaciju u kući ali i u dvorištu koji treba da povrati svoj nekadašnji izgled jedne prave botaničke bašte – ističe Kordić.

Prema riječima Kordićeve da bi se odredio tačan datum početka radova, treba formalizovati detalje oko zaključenja tendera. Podsjetićemo, adaptacija Kuće Ive Andrića  dio je projekta COCO TOUR  koji finansira EU.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com