Turizam

OVOG LJETA, NAJVJEROVATNIJE, ŠETALIŠTE I RIVIJERA BEZ TURISTIČKIH  VOZIĆA

Na Šetalištu Pet Danica, Obali Nikole Kovačevića u Igalu, kao i na hercegnovskoj rivijeri  ove sezone, najvjerovatnije, neće saobraćati turistički vozići.

Izmjenama i dopunama Odluke o regulisanju drumskog saobraćaja u Opštini Herceg – Novi, koje su  usvojene na trećoj redovnoj sjednici lokalnog parlamenta u oktobru prošle godine, izbrisan je član 14 kojim se predviđa saobraćanje turističkih vozića, obrazložio je sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Aleksandar Kovačević.

-Izmjenama te Odluke nije definisana opcija sezonskog izdavanja u zakup trase za rad vozića i kao prevozno sredstvo vozić je maknut. Ranije je saobraćao na Šetalištu, kao sastavni dio Odluke, onda bi se raspisivao tender za rivijeru, a sada ne vidim način,  kako bi mogao eventulano funkcionisati vozić. Člana te Odluke više nema. Za šetalište i za Obalu Nikole Kovačevića  u Odluci o regulisanju drumskog saobraćaja više ta opcija za vozić ne postoji, dok se za rivijeru to pitanje definisalo na osnovu Odluke. Ne vidim  opciju da vozić i na rivijeri  ove godine  može, uopšte, biti u opticaju, objasnio je Kovačević.

Kako je istakao, tender za vozić je organizovan preko Kabineta, što je do sada bila praksa i pitanje je koliko je to izvodljivo,  pogotovo što je sada uslov da to budu ekološki, električni vozići, a ne oni koje imaju zakupci tih trasa.


Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com