DRUŠTVO

OTVORENA IZOŽBA CVIJEĆA U HOTELU “VOJVODINA”

Izložba cvijeća, koja je okupila oko 50 izlagača iz BiH, Srbije, Albanije i CG, otvorena je u hotelu „Vojvodina“ u okviru 51. Praznika mimoze.

Otvarajući izložbu slikarka i pjesnikinja Snežana Vukićević Čvoro, istakala je da pamti prvu izložbu cvijeća koja je održana baš u hotelu Vojvodina i uporedila  svoje  sugrađane, kao ljude koji vole svoj grad,na onaj način kako Mali princ voli svoju Ružu.

-Ovaj grad je za Novljane najljepši grad i oni u njega ulažu svu svoju ljubav, pažnju i taj  se osjećaj prenosi na sve ljude koji u njega dođu.Kada govorimo o Izložbi i biljakama, čovjek ima jedan veliki dar, a to je da umnoži prirodu i bude kreativan u svemu temu. Iz svega toga, rađa se ljubav, koja opet rađa ljubav i dobro, tako t da ovaj rasadnik biljaka ovdje i o maštovitu kreaciju cijele izložbe ovde, vidim kao način, da zajedno doživimo  svijet kao boljim mjestom, poručila je  Vukićević Čvoro.

 

Organizatorka izložbe Jovanka Matković istakla je da su zadovoljni brojem izlagača i da je  Direkcija odbrila sajam rukotvorina da bi se obogatilo cijeli prostor:

-Izlagača cvijeća imamo dosta , žao mi je što su neki bili spriječeni da dođu. Imamo ove godine napravljena dva aranžmana Petra Ivovića i minimalistički od Nede Fanfani koja je napravila autentični primorski sa amforama. Za razliku od prethodnih godina imamo goste i iz Turske tako da smo zadovoljni, kazala je Matković.

Izložba traje naredna tri dana, a možete je posjetiti od 9 do 19 sati u hotelu „Vojvodina“.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com