Politika

OTVORENO PISMO ODBORNIKA DPS U SO HERCEG NOVI MLADENA KADIĆA

Otvorenim pismom obratio se  “visoko pozicioniranim činovnicima koalicije koja vrši vlast u Herceg Novom”  odbornik DPS-a u hercegnovskoj Skupštini,  arh. Mladen Kadić. Uz opasku da  je toj koaliciji  “jedini zadatak zapošljavanje rodbine i kumova” ”sa što manje škole ili što manje znanja” u otvorenom pismu je navedeno:

Obraćanje je povodom famozne Odluke o naknadi za komunalno uređenje građevinskog zemljista za nelegalne objekte, jer osjećam potrebu da vas upoznam sa činjenicom, da na sjednici Skupstine Opstine, odrzane 05. aprila 2018 godine nije usvajana  Odluka o naknadi iz 2009. jer je Odluka o naknadi iz 2009 godine usvojena 2009. godine. To što vi poistovjećujete Odluku o naknadi iz 2009, kojom jesu predviđena značajna umanjenja za objekte do 150 m2 i Odluku o naknadi za nelegalne objekte, od prije neki dan, pa raznim tumačenjima prisvajate i ta, navedena,  umanjenja kao svoju umotvorinu, to je pokazatelj nivoa vašeg znanja, volje, htijenja, poštenog odnosa prema gradu,  prema pozicijama koje pokrivate i poštenog odnosa prema građanima Herceg Novog, a naročito prema onima koji imaju realan problem sa legalizacijim svojih nekretnina.

Da ponovim i potsjetim vas, Odluka o naknadi koja je usvojena 2009. godine nikako nije mogla biti usvajana 2018. godine a ovom Odlukom iz 2018. vi ste uvećali obaveze, propisane Odlukom iz 2009. godine za 2,5% do 20%,. I to procentima prepisanih sa sajta legalizacija.me, koje niste umijeli ni da upodobite, makar ih malo korigujuci, kako biste postigli autentičnost. Naravno, na samom zasijedanju ste, nakon naših istupanja, uvidjeli da puko prepisivanje nije uputno, za nekoga ko pledira da bude pismen, pa  ste predlozili amandman da se, ipak, za gotovinu prihvata i umanjenje od 15%, onako kako propisuje Odluka iz 2009. godine. Sasvim pohvalno. Ali, istovremeno, niste prihvatili da se investitori objekata do 100 m2, kao najugroženiji socijalni dijelovi društva, potpuno oslobode ovih obaveza, kako je Klub odbornika DPSa predlagao. I o ovoj temi, toliko.

Naravno, obraćam se vama koji vršite vlast u Herceg Novom, jer djelujete zbunjeno… a ne građanima Herceg Novog, jer oni znaju kakvi ste. Pozdravljam vas i vidimo se na nekoj od narednih sjednica, navedeno je u otvorenom pismu, odbornika DPS u novskoj SO Mladena Kadića.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com