Politika

Otvoreno pismo Nataše Martić: KOLIKO OPŠTINU HERCEG NOVI KOŠTAJU NEREALIZOVANI PROJEKTI?

Na aktuelna zbivanja u gradu otvorenim pismom upućenim odborniku i predsjedniku Građanskog saveza Nikoli Nikši Gojkoviću reagovala je danas Nataša Martić, savjetnica predsjednice Opštine i odbornica u hercegnovskoj SO. Pismo prenosimo u cjelosti:

Dragi Nikša, sve je počelo ovako: “Borićemo se do kraja, pa šta bude! Mi nismo politika.” Dragi Nikša, završilo je Tvojim riječima: “Moraš da shvatiš da je sve ovo politika.” Ko se tu ne drži principa? “Izbor”, koji smo zajedno izabrali ili “Savez”, koji si oformio da bi obesmislio plodove svog rada? Niko ne može da ospori da je “Izbor”, između ostalog, plod Tvog rada. Niko ne može da ospori da si doprinio našem izbornom rezultatu. Isto tako, niko ne može da ospori da si mi dao saglasnost da potpišem Ugovor o poslovnoj saradnji sa firmom “Free Kick Master” doo.

 Šta konkretno kritikuješ?

“Izbor” kao posljedicu našeg zajedničkog rada? Izborni rezultat, koji ne pripada ni meni, ni tebi, već programu “Izbor”-a? Sebe i svoj stav da će “Free Kick Master” doprinijeti medijskoj afirmaciji grada? Šta se promijenilo?  Oduzmi čovjeku vlast, “pa da vidiš kakav je?!” Dobijanjem odborničkog mandata, postali ste individualci, svojatate birače…Osnovan je novi klub odbornika. Legalno, ali krajnje nelegitimno, bez objašnjenja, već isključivo skrivenih namjera, prema Tvom “Izbor”-u, prema tim istim ličnim biračima. Kažeš, sadašnji program je borba za jačanje uloge građanina u donošenju odluka za poboljšanje uslova života. Kao da to nije bila prvenstvena namjera. Ipak, od svega što predstavljaš svojim novim programom, prisutne su samo klevete protiv “Izbor”-a, zatim pravne provjere o imenovanju predsjednice opštine, javne i neistinite priče o savjetnicima, čije članove porodice, i dugogodišnje prijatelje, krajnje neosnovano prozivaš. Uz to, pompezno napuštaš ili ne prisustvuješ sjednicama Skupštine Opštine Herceg Novi na kojima se izglasavaju odluke koje si sam potpisao tokom obavljanja funkcije predsjednika opštine.

Protiv čega se boriš? Protiv samog sebe, sopstvenih ideja i sopstvenih birača, nekad izrečenih stavova, principa, programa koji si sa divljenjem pozdravljao, kojim si se ponosio prenoseći ih i analizirajući građanima?

Koliko košta navedena politika? Čovječnost, etika, prijateljstvo,data riječ…davno su prestale biti mjerne jedinice politike. Koliko eura Opštinu Herceg Novi košta nerealizovan projekat? Koliko košta blokada privrede, neaktivnost javnog sektora, letargija i stihija institucija? Koliko koštaju ne samo nerad Tvog kluba, već uporni pokušaji spriječavanja i konstantnog ometanja vlasti koja svim silama teži da za vrijeme mandata probudi grad, opravda poljuljano povjerenje, takođe narušeno odvajanjem Tvog kluba? Koliko košta sujeta zbog razrješenja i neispunjenih obećanih radnih mjesta? Koliko mladih treba da poželi da ode i koliko njih treba da uspije u toj svojoj namjeri, da se shvati da politika nije dobra? Zar nismo rekli zbog njih i započinjemo ovu priču? Koliko generacija još treba da povikne: “Svi su isti!” Kritike su uvijek dobro došle i poželjne, ali odgovorne, jer traže i ponuđena riješenja. Od tebe nisam dobila ni jednu kritiku, već samo odgovor: “Moraš da shvatiš da je sve ovo politika”.

 P.S. Shvatila sam, dragi Nikša. I dalje ću, pored Tvog imena iskreno stavljati “dragi”, baš kao što si Ti pored mog imena stavio “NN lice”. “

Nataša Martić – “IZBOR – Dušan Radović Krušo”

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com