DruštvoIzdvojeno

OTVORENO PISMO LJEKARA OPŠTE BOLNICE U MELJINAMA

Prvi put, a povodom teške situacije u kojoj radi kolektiv Opšte bolnice u Meljinama, svi ljekari ove ustanove su se sastali i uputili otvoreno pismo medijima, kao i predsjedniku države i predsjedniku Vlade. Pismo prenosimo u cjelosti.

-Povodom teške situacije u kojoj se Opšta bolnica Meljine nalazi već duže vrijeme i dugotrajnog oglušavanja  nadležnih institucija za probleme koje bolnica ima, upućujemo posljednji apel za rješavanje statusa bolnice Meljine.

U toku  je sudski postupak za raskid ugovora  Vlade sa konzorcijumom na čelu sa Atlas grupom, formalnim  vlasnikom  bolnice, koji može dugo potrajati. U međuvremenu se nagomilavaju problemi u funkcionisanju bolnice, prije svega finansijski i kadrovski,  koji postepeno vode potpunom prestanku rada bolnice, što bi imalo nesagledive posljedice za građane i mnogobrojne turiste.

Podsjećamo da je opšta bolnica Meljine  jedina zdravstvena ustanova sekundarnog nivoa za područje Herceg Novog , na čiji se rad oslanjaju:  Dom zdravlja Herceg Novi, Hitna medicinska  pomoć, Institut za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ‘Dr Simo Milošević’ i sve privatne zdravstvene ustanove u Herceg Novom.

Pozivamo ministra zdravlja, predsjednika vlade, predsjednika države i odgovorne u Atlas grupi na hitan sastanak sa zaposlenima u cilju hitnog rješavanja statusa  bolnice.

U organizaciji sindikata, zaposleni bolnice Meljine su zakazali  protestna okupljanja  počev od 16.7.2018. , koji mi ljekari bolnice podržavamo, a koja će se svakodnevno održavati do konačnog rješenja  statusa  bolnica.

U potpisu su:

Slobodan Bulatović, specijalista ginekolog

Snežana Đurović, dipl.psiholog

Goran Komatina, specijalista hirurg

Selma Lukačević, specijalista oftalmologije

Ljubinka Didanović, specijalista hirurg

Marija Vuković, specijalizant interne medicine

Mladenka Šćekić, specijalista anesteziolog

Zorica Glamočanin, specijalista otorinolaringolog

Nataša Radović, specijalista interne medicine, subspec. endokrinolog

Slobodan Guzina, specijalista interne medicine

Krunoslava Burić, specijalista transfuziolog

Stojanka Pepić, specijalista fizikalne medicine

Ljubica Ružić, specijalista fizikalne medicine

Dragica Ćurčić, specijalista psihijatar

Biljana Milišić,  Mr.Ph. specijalista medicinske biohemije

Slobodanka Rogan, dipl farmaceut

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com