IzdvojenoTurizam

OTVOREN HOTEL LAZURE U MELJINAMA – PRVI GOSTI STIŽU SUTRA

Luksuzni kompleks „Lazure Marina & Hotel“ primiće sutra prve goste. Ovo prelijepo istorijsko zdanje nakon skoro četiri godine renoviranja i izgradnje danas su imali priliku da obiđu predstavnici lokalne uprave, privrednici i novinari, a od sutra će u njemu boraviti  gosti iz Amerike, Njemačke, Engleske. Projekt menadžer Ana Martinova naglašava da će hotel raditi tokom cijele godine, da od proljeća u najavi imaju goste iz Francuske, a tokom narednog ljeta iz Rusije, Srbije, BiH.

Dosadašnje ulaganje u kompleks iznosilo je 25 miliona eura. Hotel raspolaže sa 24 luksuzne sobe, nekoliko restorana, dvije recepcije, vinskim barom, plažom. U novembru će biti otvoren spa centar a u decembru marina. Krajem godine počinje i druga faza projekta –izgradnja depadansa sa oko 110 soba i apartmana, podzemnim parkingom.

-Nama je trebalo tri godine da renoviramo zdanje,  imali mo puno problema i nije bilo lako ispoštovati sve konzervatorske uslove koji postoje za takvu vrstu zgrade, a da se u isto vrijeme napravi hotel od pet zvjezdica po svim evropskim standardima. Ali uspjeli smo, nije bilo lako-kazala je Marrtinova.

Ističe da su ispoštovani svi  konzerervatorski uslovi , jer je riječ o zdanju iz 18. vijeka.

-Imali smo punu podršku Ministarstva kulture i Uprave za zaštitu kulturnih dobara, sve smo kontrtole prošli . Ima puno staklenih površina, jer sve što nije postojalo u zgradi mora da bude od stakla. Najbitniji uslov,  sačuvali smo sve zidove, prozore, sve je napravljeno od drveta, sve je približeno tome kako je ta zgrada izgledala u 18. vijeku –kazala je Martinova.

Direktorica NTO Željka Radak – Kukavičić  istakla je da se u Crnoj Gori otvara sve veći broj hotela, pogotovo onih koji se nalaze u jednom autentičnom ambijentu. Za hotel “Lazure” kaže da je autentičan i  potpuno drugačiji i da će Crnu Goru pozicionirati u top destinacije.

-I ovaj objekat u kojem se danas nalazimo je nešto što će sigurno podići kvalitet turističke ponude ne samo Herceg Novog već i Crne Gore. Hoteli produžavaju turističku sezonu tako da i naša strateška opredjeljenja idu u tom pravcu da se u Crnoj Gori  da šansa ili prednost izgradnji hotela, pogotovo visoke kategorije. Objekti, poput ovog,  koji će da radi 12 mjeseci koji nudi dodatne sadržaje, doprinose da Crna Gora bude cjelogodišnja destinacija – kazala je Kukavičić.

Vjeruje kako je rekla u uvezivanje ponude Herceg Novog, zaleđa  grada i sjevera Crne Gore sa ovim što nudi ovaj i slični hoteli, čiji kvalitet će da dovodi i kvalitetne goste.

Predsjednik SO Herceg Novi smatra da svi građani Herceg Novog  bi trebalo da budu izuzetno zadovoljni što se u njihovom gradu nalazi jedan ovakav kompleks.

– Siguran sam da ce svaki gost koji bude boravio biti izuzetno zadovoljan i ponijeće izuzetno lijepe utiske iz Herceg Novog. Što se tiče investitora, mogu da uputim sve pohvale na njihovom odnosu prema poslu. Pokazali su se izuzetno i društveno odgovornim i želim im puno uspjeha u budućem radu. Raduje me i što su zaposleni uglavnom iz Herceg Novog i što će u ovom objektu biti još prostora za zapošljavanje Novljana, što se vidi iz samog odnosa kompanije prema gradu-kazao je Bigović.

Kompleks gradi kompanija “Imperio Holding Limited” a investicija je ranije procijenjena na oko 70 miliona eura. Kako su danas najavili planovi su da svečano otvaranje kompleksa bude u aprilu naredne godine.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com