DruštvoEPKSport

OTVOREN  BIG GAME FISHING TURNIR 2016. UZ UČEŠĆE 20 EKIPA

Big Game Fishing 2016. otvorio je  sekretar sekretarijata za društvene djelatnosti i sport, Vladimir Dželetović, i između ostalog poručio „već četvrtu godinu, hrabro, odvažno i kao prava evropska prijestonica kulture i ribarstva, organizujemo jednu od najatraktivnijih međunarodnih, društveno – sportskih manifestacija u Herceg Novom – Big game Fishing na kome ove godine  učestvuje 20 ekipa sa po pet članova iz Crne Gore, regiona i Evrope.

Uspješan turnir i dobar ulov u ime Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore učesnicima je poželio Mladen Rostović.

Ocjenjeno je  da Big game fishing sadržajnošću doprinosi bogatstvu turističke ponude u periodu van sezone i otvara nove mogućnosti za drugačije vidove turizma u Herceg Novom i cijeloj državi. Upravo je to prepoznala i Turistička Organizacija Herceg Novog koja je i pokrovitelj Big game fishinga, navedeno je u saopštenju ove organizacije. [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/09/BGF_1.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]   -Cilj nam je da postanemo nezaobilazna destinacija ribolovaca i ljubitelja ribolova koji putuju svijetom i učestvuju u ovakvim manifestacijama u pred i postsezoni. To bi značilo proširenje turističke ponude kako grada, tako i Crne Gore, rekao je ranije član Izvršnog odbora Turističke Organizacije Herceg Novi, Marko Poznanović, napomenuvši da je u interesu grada da Big Game Fishing bude izdignut na nivo međunarodne manifestacije.

Međunarodni turnir u najatraktivnijoj ribolovačkoj disciplini Big game ribolovu trajaće do 24. septembra. Učestvuju  predstavnici iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Njemačke, Švajcarske i Rusije. Love se tune, sabljarke, albakori, lampuge. Pobjednik će biti određen  na osnovu vrste i težine ribe. Takođe se proglašava pobjednik za najveću ulovljenu ribu. Za subotu ujutru zakazan je i turnir za djecu između sedam i 14 godina Little game.

Organizatori su  Big Game fishing klub Herceg Novi i Sportsko ribolovački klub „Jugole Grakalić’’, pod pokroviteljstvom hercegnovske Turističke Organizacije.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com