Kultura

OTVOREN ATELJE-RADIONICA “ARTKVART” I IZLOŽBA FRAKTALA GORDANE RAŽNATOVIĆ

Ovog vikenda je u Institutu Igalo otvoren Atelje – radionica ArtKvart i izložba fraktala Gordane Ražnatović. 

Atelje-radionica “ArtKvart” je zamišljen kao mjesto gdje će se uz muziku za meditaciju i topli čaj podsticati svi koji su kreativni, a još više oni koji misle da to nisu.

-Ovdje se ne postavlja pitanje da li možete nešto da savladate i naučite,već da li to hoćete.Nisu potrebna prethodna znanja ili iskustva da bi ste savladali neku od tehnika ili vještina. Dobrodošli su svi koji dolaze u ovu vrlo frekventnu ustanovu: pacijenti, radnici, kao i građani Herceg Novog, svi koji prepoznaju umjetnost i hobi aktivnosti kao sastavni dio zdravlja i dobrobiti svakog od nas, poručuju organizatori.

U Art-Kvart je uključen je  tim od pet članova: Nikola Ćurčin – crtanje, slikanje, mozaik, Gordana Ražnatović – fraktalno crtanje i pletenje, Slavka Vujičić – Mandić heklanje, Marina Seferović slikanje na staklu i na svili i Mirna Marić- tehnika dekupaza.

Na otvaranju je najviše pažnje izazvalo crtanje fraktala a riječ je o naučnoj terapiji koja se zasniva na spontanom crtanju i bojenju. Namjenjena je psiholozima, pedagozima, terapeutima, umjetnicima, roditeljima ali i djeci, svima koji žele da unaprijede kivalitet živote, objasnila je Gordana ražnatović, ovlašćeni predavač.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com