Turizam

OTVARANJE PRVE FAZE LUŠTICA BAY 11. AVGUSTA, HOTEL ČEDI PRIMA PRVE GOSTE 14. JULA

Prva faza razvoja novog turističkog grada na Jadranu, Luštica Bay odvija se prema očekivanjima Zvanično otvaranje Marina naselja sa oko 220 stambenih jedinica, prve faze marine sa 176 vezova i hotela Čedi biće upriličeno 11. Avgusta, dok će hotel Čedi prve goste primiti ranije, 14. jula.

Za sada je u razvoj ovog projekta uloženo oko 140 miliona evra, uključujući ključne elemente kao što su hotel, marina, teren za golf i nekretnine, kazao je izvršni direktor Luštica Development Daren Gibson, a prenosi PR agencija Luštica Development.

Fotograf Sergej Zabijako, Promo-Montenegro, 2018

-Ubrzano se približavamo završetku prve razvojne faze – naselja Marina – gdje smo već završili i predali više od 160 stanova, dok je još 60 stanova, porodičnih kuća i vila u fazi izgradnje. Izgradnja hotela Čedi napreduje, a glavni radovi na marini su završeni. Ubuduće ćemo u projekat svake godine uložiti po 50 miliona eura. Istovremeno gradimo i neophodnu infrastrukturu – puteve, vodovodne,kanalizacione i sisteme napajanja, telekomunikacija i slično. Naši trenutni planovi podrazumijevaju nastavak razvoja našeg izvrsnog terena za golf, kao i početak gradnje u naselju Central – budućem centru grada Luštica Bay. Izgradnja prvih zgrada će početi u oktobru i biće završene već sledeće godine- saopštio je Gibson.

Generalni menadžer Čedi hotela Mark Di Ruijter je najavio da će ovaj luksuzni objekat otvoriti vrata prvim gostima 14. jula, te da je već oko 10 odsto hotelskih kapaciteta bukiranio za taj mjesec.

-Očekujemo odličnu prvu godinu i ubijeđeni smo da je Čedi odličan dodatak postojećoj ponudi hotela ovog područja. Očekujemo da tokom druge polovine jula bude popunjeno 40 odsto hotelskih kapaciteta, a u avgustu i septembru znatno više. Hotel će imati 111 soba I 160 zaposlenih”, rekao je Di Ruijter.

Prema riječima dizajn menadžerke Luštica Development Marije Pantović, enterijer hotela radila je renomirana kompanija GG & Grace International sa sjedištem u rimu, Kairu i Dubaiju, dok je arhitektonsko rješenje hotela radio TVS studio iz Atlante (SAD).

Ponuda Luštica Bay marine uključivaće 176 vezova dužine od šest do 35 m, jahting klub i objekte za posadu, tim u marini koji pruža pomoć 24 sata i na više jezika, lokalne usluge popravke i održavanja, objekte vodovoda i obezbeđivanja napajanja, obezbeđenje 24 sata, pristup bežičnoj internet mreži. Prva faza marine biće otvorena u julu. U glavnoj marini tokom ovog ljeta biće otvoreno i najmanje 90% maloprodajnog i komercijalnog prostora ukupne površine od oko 1500 m2, sa opštavaju iz PR agencije kompanije.

Na oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kao rezidencijalnu turističku destinaciju koja će obezbijediti sve sadržaje neophodne za život grada.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com