IzdvojenoTurizam

OSNAŽENE POBRATIMSKE VEZE HERCEG NOVOG, NOVOG MESTA I KRANJA

Nakon Beča, Vrbasa, Novog Sada, Zrenjanina, Beograda, Višegrada, Zlatibora, Bijeljine i Podgorice  Karavan 50. Praznika mimoze stigao je i do Slovenije, gdje danas i sjutra najavljuje jubilarno izdanje jedne od najstarijih i najpoznatijih turističko-propagandnih manifestacija u Herceg Novom i Crnoj Gori, koja će trajati od 01. februara sve do 23. marta.

Karavan danas mimozu donosi u dva pobratimska grada – Novo Mesto i Kranj, a sjutra u Ljubljanu, gdje će nastupiti na Sajmu turizma i u centru grada. 

Gradska muzika, mažoretke, klovnovi i trombonjeri nastupili su na glavnom gradskom trgu u Novom Mestu, uz podršku Mestne godbe Novo Mesto, sa kojima Gradska muzika ima odličnu saradnju. Muzikom, plesom i mimozom pozvali su građane Novog Mesta i Slovenije da posjete Herceg Novi tokom 50 dana 50. Praznika mimoze, tokom kojih će biti upriličeni i Dani Slovenije u Herceg Novom, od 20. marta.

Defileu je prethodio prijem kod župana Opštine Novo Mesto Gregora Macedonia, za delegaciju Opštine Herceg Novi, na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem. Tokom prijema, županu je uručena plaketa 50. Praznika mimoze, u znak zahvalnosti za podršku Karavanu. Predstavnici dva grada istakli su da se raduju nastavku i njegovanju višedecenijskih pobratimskih veza Herceg Novog i Novog Mesta, te novim mogućnostima za prekograničnu saradnju. Župan Macedoni najavio je da će delegacija Novog Mesta posjetiti Herceg Novi u martu. On se zahvalio na prilici da Karavan posjeti i Novo Mesto, riječima da su Herceg Novi i Mimoza “uvijek dobra vijest”. 

Sutra Karavan mimoze gostuje u Ljubljani gdje će, na inicijativu domaćina, prijepodne prodefilovati kroz hale Sajma turizma, a uslijediće ulični defile i završni nastup na glavnom gradskom trgu u Ljubljani.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com