Društvo

OŠ “ORJENSKI BATALJON”: SANACIJA KROVA PREMA PLANIRANOJ DINAMICI, NOVI PROBLEM U KINO SALI

Sanacija krova nad fiskulturnom i kino salom u Osnovnoj školi „Orjenski bataljon“ odvijaju se planiranom dinamikom, kazala je za naš Radio i Portal direktorica Jarmila Radović.

Radovi su započeli 3. avgusta, a do sada su postavljeni „sendvič paneli“ nad obje sale, kazala je Radović.

-Postavljen je i lim, na mjestima predviđenim planskom dokumentacijom, predmjerom i predračunom. Ostalo je gletovanje, krečenje i neki sitniji radovi. Problem je što je za vrijeme postavljanje panela na krovu nad kino salom, padala je kiša, i sala je bila sasvim poplavljena tako da je natopljen topli pod, stolice i bina koja je, istina, već bila u derutnom stanju jer se nije odmah pristupilo radovima, kada je bilo planirano, još prije godinu i po. Za fiskulturnu salu se nadamo da ćemo sve radove privesti kraju, odnosno izvođač „Hidrograđevinar“ iz Podgorice, po ugovoru ima rok do 16. septembra. Imamo odličan nadzorni organ „Arhitektonika“, budno prate sve radove i dobijamo redovno izvještaje, kazala je Radović.

Novi problem je dodatna sanacija kino sale, ne samo krov, za šta su predviđena sredstva radovima koji su u toku, već uređenje zidova i enterijera koji je oštećen usljed plavljenja.

Tekući radovi iznose 46 156, 10 eura, a Ministarstvo je još krajem 2016. godine ulatilo 65 000 eura za sanaciju. Unutrašnji zidovi sale su u veoma lošem stanju, što će povećati troškove sanacije, a od preostalih sredstava, kako je ranije kazala direktorica Radović, ugradiće novu PVC stolariju (prozori, vrata na fiskulturnoj sali) te novu mrežu na prozorima kao zaštitu od udaraca lopti. Mjesna zajednica Bijela je obezbijedila tri reflektora i dvije kapije, za dio dvorišta ka moru i prema prolazu ka JPU “Naša radost”.

Škola će se obratiti i Ministarstvu sporta u cilju sanacije parketa i poboljšanja sveukupnih uslova korišćenja sale i održavanja časova fizičkog vaspitanja.

Na početak radova čeka se još od decembra 2016. godine, ali zbog propusta u zakonskoj proceduri pri odabiru izvođača, na šta je škola ukazala, predmet je nakon žalbenog procesa Državnoj komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki, završio na Upravnom sudu. Prethodno je u aprilu 2016. godine saniran veliki dio krova kada je hidroizolacija odrađena na 3.450 metara kvadratnih, a tada je postavljen i novi gromobran.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com