Društvo

OŠ “MILAN VUKOVIĆ” OD DANAS DO NEDELJE DOMAĆIN “KARAVANA PRIJATELJSTVA”

OŠ “Milan Vuković” je, od danas do nedelje, domaćin manifestacije „Karavan prijateljstva“. Njihovi gosti, 25 učenika i 23 nastavnika i članova uprave škola, dolaze iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.

Novska škola bila je jedna od šest čiji su se učenici i nastavnici sastajali svake godine u maju još od 1978. godine kada je manifestacija održavana pod nazivom “Bratski susreti”, objasnila je vd direktorica škole domaćina Tatjana Relić

-Susreti su se održavali svake godine u jednoj od škola, odnosno gradova, odnosno republika. Pored naše, učesnice su bile i škole iz Banja Luke, Osjeka, Bitolja, Kranja i Zemuna.  Poslije pauze od više godina, susreti su obnovljeni 2013. godine, na inicijativu direktora škole „Svetozar Miletić“ iz Zemuna, pod nazivom Karavan prijateljstva. Naša škola je, uz saglasnost Ministarstva prosvjete, svake godine bila učesnik Karavana, a ove godine došao je red i na nas da budemo domaćini. Ugostićemo 25 učenika i 23 nastavnika i članova uprave škola iz pomenutih gradova, a ove godine imamo i gošću iz Novog Sada. Za kolege je smještaj obezbjeđen u hotelu Ksanadu, što je donacija kompanije Perla, dok će učenici biti smješteni u domovima učenika škole domaćina. I naši učenici su svake godine bili smješteni u porodicama svojih školskih prijatelja iz gradova domaćina Karavana. Stigli su gosti iz Makedonije i gošća iz Novog Sada, ostale očekujemo do kraja dana. Večeras u 21 sat organizujemo svečani prijem u školi uz priredbu i zakusku, najavila je direktorica Relić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com