Društvo

OŠ “MILAN VUKOVIĆ”: HERCEG NOVI DOMAĆIN NAREDNOG “KARAVANA PRIJATELJSTVA”

Osnovna škola “Milan Vuković” nastavilja lijepu tradiciju učešća na “Karavanu prijateljstva” koji je krajem prethodnog mjeseca održan u Osijeku. Već naredne godine domaćin ove manifestacije biće Herceg Novi, saopštavaju iz savinske škole.

“Karavan prijateljstva” okuplja predstavnike iz svih šest bivših jugoslovenskih republika: Zemun (Srbija), Bitola (Makedonija), Kranj (Slovenija), Banja Luka (Bosna i Hercegovina), Herceg-Novi (Crna Gora).

-Ovo je četvrto učešće učenika i nastavnika OŠ “Milan Vuković” u tradicionalnoj manifestaciji “Karavan prijateljstva” koja je od 23. do 26. maja održana u Osijeku. U našoj delegaciji je bilo pet učenika, četiri nastavnika i direktor i oni su oduševljeni prijemom kolega iz Osijeka, nose najljepše uspomene sa ovog gostovanja. Obišli su brojne kulturno-istorijske spomenike i znamenitosti ovoga grada.

Sledeće godine domaćin susreta je Herceg Novi.

-Dajemo sve od sebe da našim gostima vratimo sve ono što su oni pružili nama, posebno crnogorsko gostoprimstvo, jer smo mi jedini predstavnici iz Crne Gore, saopštavaju iz OŠ “Milan Vuković”.

Nema Komentara

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com