Društvo

OŠ “ILIJA KIŠIĆ” – 54. ROĐENDAN I 20. BROJ ŠKOLSKOG LISTA “ZVONO”

Recitacije, ples, pjesmu i igru, iskrenu dječiju, poklonili su danas učenici svojoj školi “Ilija Kišić” za 54. rođendan. Birane stihove i koreografije osmislili su sa svojim učiteljima i nastavnicima. Povodom Dana škole iz štampe je izašao i 20. jubilarni broj školskog lista „Zvono“.

Škola „Ilija Kišić“ je savremena, profesionalno organizovana, sa dobrim nastavnim kadrom i najboljim đacima, kazao je direktor Đorđije Radović pozdravljajući goste.

-Nijedno savremeno društvo danas se ne može zamisliti bez dobrih škola i dobrih nastavnika. Uspjeh naših učenika je vrlo dobar, a prateći ih kroz dalje školovanje znamo da oni ostaju takvi, na naše veliko zadovoljstvo. Priroda našeg posla je da mislimo da uvijek možemo više i bolje i tom cilju stalno težimo. Ono što čini specifičnost naše škole je rad sa djecom po posebnim i prilagođenim programima. Stručno osoblje koje sa njima radi uz pomoć nastavnika iz redovnog obrazovnog procesa i asistenata postižu zapažene rezultate koji su među najboljima u Crnoj Gori, istakao je Radović.

Kako je naglasio, vizija vaspitno-obrazovnog procesa nije ograničena samo na ono što đaci uče o naukama u školi, nego je projektovana da obuhvati i to kakvi će ljudi biti kada napuste ovu školu.

-Naš zajednički zadatak i obaveza je da u ekspanziji znanja i informacija, slijedimo i koristimo iskustva drugih, za podsticanje, osposobljavanje i usavrašavanje mladih u sticanju novih znanja, razumjevanja i popularizacije vrijednosti, posebno onog potencijala na koji ova zemlja računa i koji mora biti priilagođen novom vremenu, razvojnim programima i evropskom putu. Imaćemo kvalitetno obrazovanje ako učenicima obezbjedimo suštinska znanja koja mogu aktivno koristiti u daljem obrazovanju i životu, kazao je direktor Radović.

Za odlične rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima nagrađeni su Nikolina Ilić – najperspektivnija sportistkinja Herceg Novog, Jovan Vujović i Vasilije Radović – članovi plivačke-vaterpolo reprezentacije Crne Gore, zatim Feđa Đurović – pobjednik školskog takmičenja iz engleskog jezika i Milan Lečić – pobjednik školskog takmičenja iz matematike, čime su se direktno plasirali na državno takmičenje.

Uslijedio je šarolik i veseo program učenika od najmlađih do starijih razreda, članova literarne i horske sekcije, fudbalera, kao i članica Mažoret kluba „Lili“.

Posebnim trudom članova novinarske sekcije i urednice, profesorice Rajane Vrbnjak, štampan je 20. broj školskog lista „Zvono“ u kojem su mjesto našli nagrađeni radovi, učenička poezija i sve ono što je najznačajnije bilo u prethodnoj godini.

Jubilarni broj osmišljen je sa željom da se sazna kako se radi u školi i kava su postignuća, kazala je profesorica Vrbnjak.

-Nema prečica na putu do velikog ostvarenja jer samo temeljan rad ostavlja kvalitetan trag. Tako je u svakom poslu pa i u novinarskom. Glavna tema lista je „Indeksom do inkluzivne kulture“, projekat o kojem su pisali defektolozi naše škole. U „Zvonu“ smo predstavili nagrađene u likovnom i literarnom stvaralaštvu, na malo drugačiji način, izdvojili interesantne crteže, priče, pjesme i podsjetili se bokeških leksema. Pisali smoo jubilejima, prenijeli utiske učenika sa putovanja, izleta, a tu je i nezaobilazna anketa. Čitajući „Zvono“ možete saznati šta učenici misle o školi, šta im smeta i kada im je u školi najzanimljivije. Sasvim sigurno ćete prepoznati raznoliko i neiscrpno bogatstvo dječijeg stvaralaštva, istakla je profesorica Vrbnjak.

Među brojnim gostima i prijateljima bili su i predstavnici škole „Jovan Tomašević” iz Virpazara.

Delegacija škole jutros je položila cvijeće na mjesto pogibije Ilije Kišića na Podima, potom na spomen obilježju u Kutima, na spomeniku Žrtava fašizma u Zelenici i u dvorištu škole pred bistom Ilije Kišića, učitelja, humaniste i revolucionara čije ime škola nosi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com