Društvo

OŠ “DAŠO PAVIČIĆ”: PRVO MJESTO NA FESTIVALU DJEČIJE REKREACIJE

Učenici OŠ “Dašo Pavičić” osvojili su prvo mjesto na XX Međunarodnom festivalu dječije rekreacije na Kopaoniku. Učesnici su festivala od osnivanja, a ovogodišnji odlazak organizovao je Savjet roditelja.

-Naš grad i školu predstavljala su četiri tima  u kojima je bilo ukupno 45 učenika VII, VIII i IX razreda. Pobjednička ekipa brojila je 12 članova i u konkurenciji 120 učenika iz zemalja okruženja uspjela zadržati prvo mjesto i sakupiti maksimalan broj bodova. Na ovoj manifestaciji poeni se sakupljaju učestvovanjem u aktivnostima koje su organizovane počev od jutarnje gimnastike pa do večernjeg programa. Najviše igara bilo je na snijegu: alpsko i nordijsko skijanje, hodanje na krpljama, kliskanje, kao i igre loptom, foto sibir, nadvlačenje konopca, igre sa obručima i razne sportske aktivnosti na snježnim terenima, saopštavaju iz škole na Toploj.

Popodnevne aktivnosti bile su takođe veoma raznovrsne: flash mob, folklor, timske igre, just dance, tangram, aerobik, muzički tobogan i slično, a Novljani su i  u tim oblastima  pokazali svoje muzičke, fizičke i kreativne sposobnosti. U pratnji učenika bili su profesori Stevo Obradović i Dragan Novaković, kao i psiholog škole Vanja Nuhefendić.

Foto: osdpavicic.me

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com