IzdvojenoKultura

„ORKANSKI VISOVI“ SA MILOŠEM PEJOVIĆEM VEČERAS U SOMBORU

Koprodukcijsko ostvarenje festivala “Barski ljetopis” i Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju, predstava “Orkanski visovi”,u kojoj igra i Novljanin  Miloš Pejović,  na gostovanju  je u pozorištima u Srbiji, večeras  pred publikom u Somboru,  podsjećaju iz somborskog Narodnog pozorišta.

Predstava  za koju režiju potpisuje Dora Ruždjak Podolski  vidjela je publika u Beogradu a slijedi i nastup u Novom Sadu. Prema  motivima poznatog klasika svjetske književnosti,  romana Emili Bronte, dramatizaciju je uradila Stela Mišković.

Zanimljivo je da je ovo prva dramatizacija Orkanskih visova na Balkanu  a prema ocjenama pozorišne kritike  predstava  “snagom narativne strukture, izvanrednom glumom i inteligentnom režijom zavrijeđuje pažnju publike”.

Protekle godine, na festivalu mediteranskog teatra “Purgatorije”, predstava je, jednoglasnom odlukom žirija, nagrađena specijalnim priznanjem za umjetničko dostignuće.

Osim  Miloša Pejovića i Ane Vučković u ulogama Hitklifa i Keti,  uloge su povjerene Emiru Ćatoviću, Katarini Krek, Dejanu Ivaniću, Branki Stanić, Jeleni Simić, Danilu Čelebiću i Ognjenu Raičeviću.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com