Kultura

“ORKA” MJESTO GDJE ŽIVE DOBRI KULTURNI PROGRAMI

U sve popularnijem i posjećenijem  klubu „Orka“ sinoć su promovisana dva kratka filma Aleksandra Ljubovskog iz Moskve, a povremeno i našeg sugrađanina. Jedan film bio je presjek programa koji su organizovani u klubu u proteklom periodu, a drugi je zapis sa promociji knjige „Ko je ko u bluzu“ autora Davora Čamdžića.

Autor filmova Aleksandar Ljubovski,  zadovoljan je rekao je  što su u klubu Orka nastavljeni programi koji su svojevremeno bili realizovani u ruskom koji je sada zatvoren:

– Klub „Orka“ je produženje naših projekata u ruskom klubu, i veoma sam srećan što ovaj projekat ovdje živi.  Drugi film je početak obilježavanja događaja ovdje, a obuhvata šest večeri različitih kulturnih programa. Može poslužiti kao arhiv, što je veoma bitna stvar, a moj cilj je da ovo bude podsjetnik šta je od kulturnih programa organizovano u Orki, kazao je Ljubovski.

Filmski zapisi Aleksandra Ljubovskog svakako mogu biti osnova za stvaranje dagocjenog arhiva o programima u klubu ORKA, a sudeći po svemu, prilika za bilježenje novih sadržaja biće i ubuduće jer je kreativni tim Orke sve aktivniji, pa su za naredni period najavili i posebne večeri posvećene poeziji i muzici sa ploča.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com