Društvo

ORGANIZOVANA FEŠTA U KAMENARIMA, VEČERAS U MELJINAMA

Sinoć je u Kamenarima organizovan kulturno zabavni program „Ljeto u Kamenarima 2018“, koji je priredila Mjesna zajednica u saradnji sa Turističkom organizacijom. Aktivisti mjesne zajednice pripremili su 70 kilograma ribe, vino, sokove i priganice, a specijalitet večeri bile su pohovane mušlje. Goste i mještane zabavljale su grupe „Exodus“ i „Kaldana“ .

Premda u mjesnoj zajednici nemaju velika finansijska sredstva , prema riječima predsjednice MZ Kamenari Maje Popović, uz pomoć turističke i mještana održali su feštu koja je prema prvim utiscima uspjela:

– Ovo druženje je odskočna daska i nama koji smo na čelu MZ ali i mještanima da nam sezona bude što bolja. Ono što je bilo drugačije od ostalih koje se održavaju od Igala do Kamenara , što smo mi pripremili i mušlje. Kamenari su poznati po ovom morskom plodu, a naše domaćice su se nadmetale ko će ih bolje spremiti i bile su najtraženije, kazala je Popović koja je do kraja sezone najvila još tri ovakve manifestacije.
Rade Savić iz Zrenjanina kaže da je već desetak dana u Kamenarima i da mu je ovaj boravak pružio priliku da upozna i ljude ovog mjesta i pohvlio feštu.
Ovo je lijepa praksa i za goste ali i  domaće, jer domicionalno stanovništvo najviše izlazi na ove skupove i ovo je divno druženje koje i mi iz “Exodus” podržavamo, kazao je člano ove grupe Ante Krstović:
-Naš cilj i jeste da publiku ne razočaramo i uvijek dajemo sve od sebe za očuvanje tradicije i bokeljskog gostroprimstva rekao je Krstović

Večeras će fešta biti organizovana u Meljinama, a u programu će učestvovati grupa Kaldana i KUD Igalo. Početak je u 21 sat.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com