DruštvoSport

ORGANIZOVAN OKRUGLI STO “RADIO I SPORT”- PRVI NA SVIM TERENIMA

Danas je u Kotoru obilježen Svjetski Dan radija, a tema ovogodišnjeg datuma je “Radio i sport”, pa je to bio i povod da predstavnici lokalnih radio stanica, Ministarstva kulture, Misije OEBS-a i Agencije za elektronske medije čuju iskustva poznatog sportskog novinara Radija Crne Gore Radislava Tvrdišića.
-Sportsko novinarstvo čini našu profesiju prepoznatljivom među sportisima i slušaocima, a manje među onima koji izdvajaju sredstva za taj vid informisanja. Brojni su sportski dogadjaji – svjetski , bez radijskog reportera, a troškovi su mali. Radijskom novinaru treba stolica, diktafon, mikrofon i telefon, objasnio je Tvrdišić podsjećajući na značaj radijskog informisanja i pozvao kolege iz lokalnih radio stanica da razmjenjuju zanimljive priče i prosljeđuju sportskoj redakciji Radija Crne Gore, kako bi jačali profesiju, koju ni jedan mediji, koliko god tehnologija napredovala ne može zaustaviti, jer radio je bio i ostao prvi izvor informisanja.

Šefica medijskog programa OEBS-a Samra Čampara, rekla je da vijek postojanja radija potvrdjuje da je ostao najpopularniji medij za razmjenu informacija, povezivanje i edukaciju ljudi u zajednici.
Svjetski Dan radija UNESCO je proglasio 2011. godine, a Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ga je potvrdila 2013. godine u znak sjećanja na 1946. godinu kada je osnovan Radio Ujedinjenih nacija. Poslenici radijske riječi, širom svijeta, danas su uputili poziv emiterima da uključe što vise žena u taj segment novinarske profesije, ali i da se prate rezultati sportiskinja, bez obzira da li je riječ o lokalnim ili planetarnim uspjesima.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com