Društvo

OPŠTINA SA 15. 000 EURA PODRŽALA ŠEST PREDUZETNICA KOJE ZAPOČINJU SOPSTVENI POSAO

All-focus

Na konkurs  za raspodjelu sredstava iz budžeta opštine Herceg Novi za podršku ženskom preduzetništvu za ovu godinu prijavilo se devet naših sugrađanki koje žele da započnu sopstvenu privrednu djelatnost. Komisija za raspodjelu sredstava odobrila je projekte za njih šest, kojima će biti raspoređen iznos od 15.000 eura, kazala je gostujući u emisiji Aktuelnosti Radio Herceg Novog sekretarka za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Suzana Memarović:

-Što se tiče ovog konkursa imali smo predloge za otvaranje frizerskog i kozmetičkog salona, vešeraja, proizvodnju matičnog soka, podsticaj otvaranju start up radionice. Nadam se da će one biti zadovoljne svojim radom i svojim prihodima koje će ostvarivati kroz buduću djelatnost- kazala je Memarović.

Maksimalna visina podrške u okviru jedne biznis ideje je 50% od ukupnog iznosa predviđenog budžetom Opštine za podršku ženskom preduzetništvu.

Lani se na konkurs prijavilo 11 žena a  opština je sa 10. 000 eura podržala biznis ideje  četiri Novljanke koje su dobile od 980 do 3. 500 eura. Podržane su ideje za otvaranje računovodstvenog biroa sa 2.000 eura, usluge dubinskog pranja- 3.000 eura, otvaranje vešeraja -3. 500 eura i unapređenje zanatske usluge -980 eura.

-Sve preduzetnice koje smo finansijski podržali  su opremile prostore u kojima će raditi i očekujemo da će sopstveni biznis započeti do kraja ovog ili početkom narednog mjeseca.  Obaveza im je da se prijave u Centralni privredni registar, dostavile su nam fakture gdje su uložile pare i nadam se da ćemo vrlo brzo kada počnu da rade prezentovati njihove ideje i posao koji obavljaju – rekla  je Memarović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com