DRUŠTVO

OPŠTINA POMAŽE SANACIJU ZNAČAJNIH VJERSKIH OBJEKATA

U toku je sanacija krova na crkvi Sv. Leopolda i na zgradi Župnog ureda u Starom gradu. Troškove snosi Kotorska biskupija, dok je Opština Herceg Novi opredijelila 6.000 eura

Ana Zambelić Pištalo, sekretarka Sekretarijata za kulturu i obrazovanje uputila ih je i na Upravu i zaštitu kulturnih dobara jer za sve radove koji se izvode u zoni Starog grada, odnosno u zaštićenoj zoni kulturnog dobra potrebna je saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika u Kotoru.

– Radovi se odvijaju po ustaljenom rasporedu i nadamo se da će što prije biti završeni. Podrazumijevaju sanaciju krova jer godinama  prokišnjava na crkvi Sv. Leopolda i samim tim je oštećen. Naglasila bih da Opština Herceg Novi svim vjerskim zajednicama koje djeluju na našem području izlazi u susret u skladu sa finansijskim mogućnostima, tako da smo sve tri u prethodnoj godini pomogli – rekla je Ana Zambelić Pištalo.

Pola krova je već sanirano, a očekuju da će uskoro završiti i ostatak. Radove izvodi “Pestorić ingenering” iz Zelenike.

Opština Herceg Novi u saradnji sa rimokatoličkom crkvom planira da tokom ljetnje sezone oživi Trg Mića Pavlovića na kome su Muzička škola i crkve Sv. Jeronima i Sv. Leopolda.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com