Društvo

OPŠTINA HERCEG NOVI PODRŽALA PROJEKTE 45 NEVLADINIH ORGANIZACIJA

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama donijela je Odluku na osnovu koje je za finansiranje aktivnosti hercegnovskih nevladinih organizacija opredijeljeno 70.000 eura.

Komisija je ocijenila projekte, planove i programe rada i na osnovu toga odlučila da sredstva rasporedi na projekte 45 nevladinih organizacija koje su se javile na konkurs i podnijele urednu dokumentaciju. Trajanje planova i programa rada, kao i projekata kojima su aplicirale nevladine organizacije je godina.

Odluka o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za 2018. godinu donijeta je na osnovu Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, a nakon konkursa

Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama Opštine Herceg Novi predviđeno je da se sredstva budžeta u iznosu od najmanje 1% tekućeg budžeta Opštine, dodjeljuju nevladinim organizacijama, koje su registrovane u Crnoj Gori, sa sjedištem u opštini Herceg Novi. Budžetom Opštine Herceg Novi, za 2018 godinu, predviđen je iznos od 70.000 eura za realizaciju projekata nevladinih organizacija.

Odluka je objavljena  na sajtu opštine.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com