Društvo

OPŠTINA HERCEG NOVI NIJE DOSTAVILA PONUDU ZA AUTOBUSKU STANICU I MOTEL DUBRAVU

Rok za predaju pisanih ponuda za kupovinu dijela imovine „Vektra Boke“ istekao je danas. Iz te kompanije nismo dobili potvrdu da li ima zainteresovanih ponuđača ali ono što je sigurno Opština Herceg Novi je odustala od učešća na javnom pozivu, premda je bilo riječi o zainteresovanosti za Autobusku stanicu i motel Dubravu, na osnovu potraživanja prema “Vektri” u iznosu od 1, 7 miliona eura. Po riječima predsjednika Opštine Stevana Katića te nekretnine ne mogu preći u vlasništvo opštine na osnovu „prebijanja“ dugova. Za dostavljanje novčane ponude potrebna je saglasnost Skupštine kao i da taj iznos  bude predviđen budžetom za ovu godinu.

Predjsednik odbora direktora Vektra Boke Milić Popović,  kako je rekao, nije u danas mogućnosti da kaže koliko je ponuda dostavljeno jer zainteresovani ponuđači mogu to uraditi i putem Pošte, što znači da će morati da sačekaju zakonski rok za prispjeće svih ponuda. Ponovio je da je prodaja dijela imovine u skladu sa Planom reorganizacije koji je usvojen na Privrednom sudu. Popović kaže da prodajom dijela imovine namiruju povjerioce “Vektra Boke”. Otvaranje ponuda biće javno, a kako objašnjava, kada se utvrdi da li su one u skladu sa konkursom i kada se rangiraju Komisija nadležna za sprovođenje tog postupka će obavjestiti Odbor direktora,  koji će zauzeti stav u skladu sa Planom reorganizacije.

Imovina “Vektra Boke”  ponuđena u javnom pozivu prodaje se po ukupnoj početnoj cijeni od 10, 2 miliona eura.

Na prodaji je  restoran „Galeb“  (4,43 miliona eura), motel „Dubrava“  (2,6 miliona), Gradski restoran (562,5 hiljada eura), zemljište i poslovni prostor u Herceg Novom za 330 hiljada i  zemljište na Rosama za 250 hiljada eura.

Za pola miliona eura na prodaji je  Autobuska stanica u Herceg Novom, poslovni prostor „Paradiso“ za 234 hiljade, poslovni prostor Služba računovodstva za 220 hiljada, motel „Borići“ za 200 hiljada i zemljište kod hotela „Rivijera“ u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com