Društvo

OPŠTINA HERCEG NOVI ANGAŽOVALA “FORTIS MONT” ZA ASFALTIRANJE DIONICE KOD OPAČICE I NEKATEGORISANOG PUTA U KUMBORU

Firma „Fortis Mont“ iz Herceg Novog  obavila je ovih dana interventne mjere na izgradnji  propusta za odvodnju atmosferskih padavina na Mojdeškom putu, sutra će prema ugovoru sa Opštinim, početi asfaltiranje dionice puta  uz rječicu Opačica, nakon čega će započeti aktivnosti na rekonstrukciji i betoniranju  makadamskog puta iznad restorana „Olimpija“  u Kumboru.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić je   na predlog Komisije za  otvaranje i vrednovanje ponuda nedavno donio  Odluku o izboru najpovoljnije ponude izvođača  „Fortis Mont“  za  rekonstrukciju nekategorisanog puta u Kumboru. Procijenjena vrijednost javne nabavke sa uračunatim PDV-om iznosila je 50.000 eura. U postupku javne nabavke, prema tenderskoj dokumentaciji i izmjenama za otvoreni postupak javne nabavke za izvođenje radova,  javila su se dva ponuđača, pored izabranog i firma „Krušo“ doo Herceg Novi. S obzirom da je Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda utvrdila da je neispravna  ponuda firme „Krušo“, posao je povjeren „Fortis Mont“ , koji je sa PDV-om  ponudio 45.614 eura za ovu javnu nabavku. Ponuda doo „Krušo“  ukupno sa PDV  iznosila je 59.673 eura.  Primjedbu predstavnika „Krušo“ doo prilikom otvaranja ponuda   25. septembra ove godine, Komisija je ocijenila kao neosnovanu.

Prema riječima vlasnika „Fortis Mont“  Ognjena Karadžića, Opština ih je angažovana na ovom poslu , koji će početi nakon hitnih intervencija u cilju  dreniranja terena uz propali put Ratiševina-Mojdež, kako ogromne vode   prilikom obilnih padavina ne bi pričinile i veće štete,dok se na uradi kompletna sanacija puta i klizišta:

– U Mojdežu završavamo interventne mjere , napravili smo dranažni kanal kako bi velike vode usmjeravali ,dok će Opština do ljeta raspisati tender za sanaciju, šipovanje  terena, koje je obuhvaćeno klizištem i asfaltiranje urušene dionice u vrijednosti oko 160.000 eura. Klizište je još aktivno,  napravljene su nove pukotine kad su ovih dana padale velike kiše, zbog čega smo hitno intervenisali na drenaži terena, ukazao je Karadžić.

Opština Herceg Novi je sa „Fortis Mont“  potpisala i Ugovor o izvođenju radova na asfaltiranju lokalnog puta kod izvorišta Opačica Kuti  (od Džorovog mosta prema fudbalskom stadionu). Izvođač se obavezuje da radove izvede za ukupnu cijenu od 17.846 eura na osnovu predmeta Ugovora, koji je potpisan nakon ocjene  i vrednovanja ponuda 30.novembra.

Asfaltiranje ove ulice u Mjesnoj zajednici Zelenika-Kuti bi trebalo da bude obavljeno za desetak dana. „Fortis Mont“ je , permanentno,od koncesionara Univerzal Mont angažovan na održavanju puta Meljine – Petijevići prema graničnom prelazu Sitnica. Prema riječima Ognjena Karadžića zimske službe su spremne u slučaju snijega, leda i nepogoda da intervenišu na ovom putu.  U prethodnom periodu, kada su bile obilne padavine, uklonili su manje odrone  i nanose sa puta, dok veće štete nisu zabilježene.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com