Društvo

OPŠTINA FINANSIRA DODATNI TIM U HITNOJ POMOĆI I TURISTIČKE AMBULANTE

Opština Herceg Novi finansiraće još jedan medicinski tim koji će tokom ljeta raditi u jedinici Hitne medicinske pomoći u našem gradu. I ove godine opredjelili su novčana sredstva u iznosu od 10 000 eura za rad turističkih ambulanti.

U jedinici Hitne medicinske pomoći (HMP) u Herceg Novom, po sistematizaciji radnih mjesta, u svakoj smjeni rade dva medicinska tima, jedan u ambulanti, a drugi na terenu, saopštili su Radiju Herceg Novi iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć iz Podgorice.

U periodu turističke sezone i povećanog obima posla, po zakonu o HMP, opštine na primorju, ako smatraju da je potrebno, treba da finansiraju otvaranje privremenih podstanica ili dodatnih medicinskih timova.

Kako saopštavaju iz opštinske Službe za informisanje, imajući u vidu da je zdravstvena zaštita građana na prvom mjestu, lokalna uprava će, vođena željom da je unaprijedi i pomogne funkcionisanje hitne medicinske pomoći, finansirati rad jednog dodatnog medicinskog tima, koji će se sastojati od ljekara, medicinske sestre i tehničara, a koji će raditi u periodu najveće potrebe. Dogovor je načelno postignut, a u narednim danima slijedi i potpisivanje ugovora.

Osim toga, Opština Herceg Novi će, kao i prethodnih godina, finansirati rad turističkih ambulanti tokom ljetnje sezone, za šta su Budžetom opredijeljena sredstva u iznosu od 10.000 eura.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore podsjećaju da organizaciona jedinica u Herceg Novom posjeduje nov reanimobil sa savremenom medicinskom opremom i aparaturom, kao i svim potrebnim medikamentima, te su spremni da odgovore povećanim potrebama tokom sezone.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com