Društvo

OPET NA PRAZNIKU MIMOZE – VELIKA BOKEŠKA FEŠTA

U programske sadržaje Praznika mimoze, koji je mala posveta svim segmentima festivala koji su se smjenjivali tokom pola vijeka, biće ove godine vraćena i Velika bokeška fešta u Bijeoj i u okviru nje  Sajam masline, vina i zdrave hrane. Predviđeno je da manifestacija traje  od 8. do 11. februara, a biće realizovana u prizemlju bjelskog Centra za kulturu.

Cilj je nepromjenjen: promovisati  lokalnu zajednicu, domaće proizvode, kulturne i tradicionalne vrijednosti  isvakako obogatiti programe u mjestima duž rivijere.

Prema zamisli organizaotora Velika bokeška fešta počeće u Bijelskim Kruševicama, bogatim kulturno umjetničkim programom kojim će biti obilježeno  140 godina od osnivanja škole u ovom mjestu.

U prizemlju Centra za kulturu tokom trajanja fešte u ponudi će izmežu ostalog biti domaći proizvodi od masline, mesa, mlijeka, meda ali i  domaća vina.

Defile Gradske muzike, mažoretki i trombonjera, dječji maskenbal, zabavno veče i promocija knjige poznatog travara  iz Bijele Branislava Popovića neki su od programa koji će zaslužiti pažnju, sigurni smo, jednako mještana i gostiju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com