Kultura

OPEROSA: ZVUCI POZNATIH ARIJA NA TVRĐAVI FORTE MARE

U okviru Operosa Montenegro opera festivala, sinoć su na tvrđavi Forte Mare, nastupili mladi umjetnici klasične muzike na “Večeri kamerne muzike”.

Publika je uživala u nastupima mlade operske pevačice Jane Cvetković i Milene Damjanović kao i maestralnog gudačkog kvarteta Operosa strings.

-Veče je otvorila Ketrin Hataja, osnivač Operosa festivala, dok je o svojim kompozicijama govorio i mladi kompozitor Jug Marković. On je objasnio svoju inspiraciju u komponovanju muzike za neke od najlepših pjesama Jovana Jovanovića Zmaja, Crnjanskog, Pope i drugih, informišu iz PR služba festivala.

Večeras (24.08) u 21 sat će na Kanli kuli biti održan “San Ljetnje noći”, jedan od najvećih događaja Operosa Montenegro Opera Festivala 2019. Mendelsonovo delo će ujedno i zatvoriti ovogodišnji festival koji je bio najposećeniji do sada. Kako je Operosa imenovana za zeleni festival od strane UNDP Montenegro u okviru projekta “Niskokarbonski turizam”, dress code večeras je “Obuci nešto zeleno”. Publika će imati priliku da se slika na zelenom tepihu na ulazu na Kanli Kulu.

 

FOTOGRAFIJE: OPEROSA FESTIVAL

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com