Društvo

OO DPS: “TRKOM NEZAVISNOSTI” U HERCEG NOVOM PROSLAVLJEN DAN NEZAVISNOSTI

Savjet mladih DPS Opštinskog odbora Herceg Novi, u saradnji sa Ženskom alijansom (ŽAD), organizovao je četvrtu po redu Trku nezavisnosti sa ciljem da obilježi najveći praznik savremene crnogorske istorije – obnavljanje crnogorske nezavisnosti.

Preko 80 trkača uzelo je učešća u današnjem događaju – od Novljana, gostiju iz okolnih gradova, pa do posjetilaca iz Rusije i Norveške. Značajan broj učesnika bio je iz sportskih klubova Herceg Novog, koji već tradicionalno daju nesebičan doprinos ovom lijepom događaju. Trčalo se u dvije kategorije: seniorskoj i juniorskoj u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Svi trkači su u prepoznatljivim majicama crvene boje dali veliki doprinos prazničnom raspoloženju. Start trke bio je na Trgu Nikole Đurkovića, a cilj na Škveru. Medalje i pehare najboljima dodijelili su Slobodan Radović Krušo – Predsjednik OO DPS Herceg Novi, Mitar Krivokapić – najstariji član IO DPS Hecreg Novi, Maja Bakrač – Predsejdnica ŽAD-a, i Zoran Lučić – Predsjednik Savjeta mladih DPS Herceg Novi.

Svečani dio je krunisan defileom zastava, na čijem čelu su bili mladi članovi DPS-a, u crnogorskoj narodnoj nošnji. Tako je uz crnogorske zastave, muziku, posluženje i promociju zdravih stilova života, DPS Herceg Novi obilježio Dan nezavisnosti.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com