Politika

ОО ДПС ХН: ЗАКАЖИ, ОДЛОЖИ, ПОВУЦИ-ПОТЕГНИ, ИСЧУПАШЕ ГА ИЗ КЛУПА И ИЗАБРАШЕ!

Из ОО ДПС Херцег Нови упутили су саопштење за јавност у којем наводе да именовање новог предсједника Скупштине општине Херцег Нови, у фото-финишу, касно у ноћ, пар сати прије истицања законом предвиђеног рока, најбоље показује лажну досљедност, искреност и сарадњу између политичких партија које врше власт.

-Господин Самарџић у досадашњем раду локалног парламента није показао иницијативу око било ког питања, а његове квалификације и досадашње радно искуство ипак не приличе позицији предсједника Скупштине општине. Знамо да је и сам свјестан да је изнуђено рјешење које треба да закрпи огромне разлике у политичким ставовима коалиције.

А како ће функционисати локална власт није тешко замислити. Довољно је подсјетити се изјава Демократа који су истицали да осјећају “тјескобу, мучнину и неодољив нагон за повраћањем” када се обраћају ДФ-у. Зато и поред потписаног коалиционог споразума не чуди да су избацили ДФ са свих кључних позиција и приграбили их само за себе. Чуди само упорност ДФ да буде са неким ко повраћа када му се обрати, и још да остане у локалној власти након губитка позиције која потписаним споразмом припада њима.

Не чуди одсуство СДП са сједнице локалног парламента, јер како да учествују у гласању када их је ДФ у Скупштини Црне Гора назвао “фашистима”. Чуди само како могу бити у коалицији са партијама које цијепају Устав и не признају Црну Гору.

Не чуди ни ћутање локалног СНП, јер њима највише одговара неслога ДФ и Демократа. Можда ћутањем, онако из сјенке, закаче још неку позицију са које ће грађане Херцег Новог убјеђивати како је 15 година њихове власти донијело економски препород.

Ипак, највише чуди млака и безбојна борба Новске листе. Након што су разигране делије чак и јавно представиле свог кандидата, ћутећи и погнуте главе повукоше се на црту. Капитулираше делије! А таман су се понадале да ће успјети да добију макар једну позицију достојну броју мандата који су, политичком манипулацијом након избора увећали за један. Можемо замислити разочарење присталица Новске листе.

ДПС Херцег Нови наставиће да указује на све обмане локалне власти и нестручно вршење јавних послова. Наставићемо и да конструктивно рјешавамо проблеме од интереса за све грађане. А управо грађанима, као и увијек, препуштамо мудрост да закључе ко заиста може највише допринијети просперитету Херцег Новог и свих његових становника, наведено је у саопштењу Општинског одбора ДПС Херцег Нови.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com