Politika

OO DEMOKRATE HN: IZNOŠENJEM NEISTINA DPS POKUŠAVA DA PREVARI GRAĐANE

Reagujući na saopštenje OO DPS-a, koje je upućeno povodom održavanja redovne sjednice SO 24. decembra, iz OO Demokrate Herceg Novi navode da DPS kao i mnogo puta do sada, iznošenjem notornih neistina, pokušava da prevare građane. “Po ko zna koji put dokazali ste da ne marite za multietnički sklad, već pukim politikantstvom i manipulisanjem pokušavate steći jeftine političke poene”- navode iz OO Demokrate Herceg Novi.

-Pamte Novljani sve, pa tako i da je za vrijeme vaše uprave gradom upravljao Svetozar Marović, odbjegli šef organizovane kriminalne grupe. Isto tako, pamte građani Herceg Novog da je sv. Lepolod Mandić ponovo u svom rodnom gradu zahvaljujući Stevanu Katiću. Za razliku od vas, Katić je dočekao i pomogao prenos moštiju sv. Leopolda Mandića, rimokatoličkog sveca, u Herceg Novi. Vi ste, gospodo iz krimi-partije, bili u prilici da to uradite, ali niste smijeli iz straha da vam ne zamjere Srbi, jer mislite da svi mrze druge nacije kao što ih vi mrzite. Za to vrijeme, Demokrate su pokazale kako se čuva međuvjerski i međunacionalni sklad. Ili ste zaboravili da je Herceg Novi dobio i park Svetog Leopolda, kraj crkve sv. Antuna? Priznajte otvoreno da vam smeta što će Opština finansijski pomoći i sanaciju krova crkve Svetog Leopolda u Starom gradu.

Ostalo nam je još da vas podsjetimo koliko ste zapravo licjemerni, i kako to izgleda kada manipulatori jedno pričaju, a drugo rade. Na djelu je klasičan primjer kontradiktornosti i krajnje nesikrenosti. Ne tako davno, Vlada Crne Gore je održala sjednicu ne kada građani rimokatoličke vjeroispovjesti proslavljaju Badnji dan, nego na dan kada slave Božić. Skupština opština Mojkovac održala je sjednicu 24. decembra 2015. godine. Nadalje, konstitutivna sjednica Skupštine opštine Petnjica bila je zakazana za 25. decembar 2017. godine. Kako objašnjavate to što će premijer Marković otvoriti novi terminala na Aerodromu Tivat 24. decembra? Da li je i to nepoštovanje prava na slobodu vjeroispovijesti i različitosti? Da li je i Skupština Crne Gore iskazala svoj odnos prema konceptu građanske države time što je 40. sjednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje zakazala za 24. decembar?

Eto, tako izgleda kada partija prevaranata uspije da sama sebe demantuje. Poduža je lista primjera koja svjedoči o vašem licemjerstvu i neistinama, ali ovde ćemo se zaustaviti i ostaviti vas da tonete u vašem šovinističkom konceptu, koji ne vrijedi ničemu, ni u ljudskom, ni u političkom smislu. Osim toga, da hercegnovska vlast nije pogriješila u pogledu zakazivanja sjednice, što joj se licemjerno prebacuje, potvrđuje i činjenica da je sama Vlada Hrvatske makar jednom održala sjednicu upravo na Badnji dan, a o čemu svjedoči javno dostupan dokument koji šaljemo u prilogu. Isto tako, nadamo se da manjinski subjekti neće biti pomagači DPS-u u nastavku širenja nacionalističke histerije-navedeno je u saopštenju OO Demokrate Herceg Novi.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com