Društvo

OMLADINSKI KULTURNI CENTAR HN: ODRŽANA RADIONICA NA TEMU OMLADINSKIH PROSTORA

U Omladinskom kulturnom centaru Herceg Novi (OKC) počela je realizacija aktivnosti u okviru projekta „Omladinski prostori- društvena uključenost mladih kroz modele javno- civilnih partnerstava u lokalnim zajednicama“. Tokom decembra i januara radili su na vizulenom identitetu, a logo projekta je uradio priznati novski umjetnik Vanja Vikalo, navode u saopštenju iz OKC Herceg Novi.

-Juče (10.02.) je održana prva od tri radionice kojima je cilj upoznavanje sa precepcijama mladih iz Herceg Novog o javnim prostorima u našem gradu. Učesnici su bili mladi koji su završili srednju školu i studiraju u i van Herceg Novog, kao i oni koji su se posle stečenog obrazovanja vratili u grad, uglavnom svi umjetničkih afiniteta. Sa mladima je razgovarano na četiri teme. Prvo o potrebama mladih vezano za prostore. Kakve prostore mladi žele? Koja treba da bude funkcija tih prostora? Mladi su navodili prostore koje koriste, ali i one neiskorišćene u našem gradu koje bi mogli da koriste. Zatim su učesnici razgovarali o tome koje funkcionalne sadržaje omladinski prostor treba da ima, kao i koji programi bi u ovakvom prostoru trebali da da se sprovode. Na kraju su napravljene preporuke o tome kako obezbijediti sredstva i resurse, ali i podršku zajednice, kao i modeli upravljanja jednim omladinskim prostorom, navode u saopštenju.

Sledeća radionica planirana je sa učesnicima koji su angažovani u radu nekih nevladinih organizacija i inistitucija, ali takođe pripadaju starosnoj kategoriji do 30 godina. Posljednja, treća radionica biće urađena sa srednjoškolcima.

-Svi zaključci i preporuke dobijeni na radionicama biće prikazani kroz metodu 3D modelovanja na konferenciji u aprilu, na koju ćemo pozvati goste iz regiona i susjednih lokalnih zajednica da predstave modele javno- civilnih patnerstava iz svojih sredina. Projekat „Omladinski prostori- društvena uključenost mladih kroz modele javno- civilnih partnerstava u lokalnim zajednicama“ podržao je Fond za aktivno građanstvo kroz program projekta “Za jači glas organizacija građanskog društva”, uz podršku Američke ambasade u Podgorici, a realizovaćemo ga do kraja juna 2019., navode u saopštenju iz OKC Herceg Novi ističući da im je partnerska organizacija na projektu NVO Omladinski klub Nikšić, te će se slične projektne aktivnosti dešavati i u tom  gradu.

Foto: OKC HN

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com