DruštvoIzdvojeno

OKTOBARSKE NAGRADE OLIVERI DOKLESTIĆ I ZORICI DRAKULIĆ VIDAKOVIĆ, POVELJA GRADA TANJI BOŠKOVIĆ

Mr Olivera Doklestić i Zorica Drakulić Vidaković dobitnice su ovogodišnjih Oktobarskih nagrada, dok je glumica Tanja Bošković dobitnica Povelje grada, odlučeno je na upravo završenom sastanku žirija.

Kako je istakao predsjednik žirija dr Nenad Sekulić, odluka svih članova bila je jednoglasna.

-Na osnovu dostavljenih predloga i biografija kandidata, odlučili smo bez previranja i nadglasavanja da su dobitnice Oktobarske nagrade mr Olivera Doklestić i Zorica Drakulić Vidaković, a Povelje Herceg Novog glumica Tanja Bošković koja je bila i jedini kandidat za ovo priznanje, kazao je dr Sekulić.

Mr Oliveru Doklestić kandidovala je Mjesna zajednica Srbina, Zoricu Drakulić Vidaković – NVO Klub dobrovoljnih davalaca krvi, a glumicu Tanju Bošković Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Najveća gradska priznanja uručuju se na Dan opštine, 28. oktobra, a do sada je Oktobarsku nagradu i Povelju dobilo 168 pojedinaca i organizacija.

Uz predsjednika dr Nenada Sekulića u žiriju za dodjelu Oktobarske nagrade i Povelje Herceg Novog su i članovi Miladen Vidaković, Ilija Bačanović, Miloslav Dabović, Ana Šojić, Željko Dapčević, Tonka Tomašević, Ranko Konjević i Mario Kilibarda.

Ostali kandidati za Oktobarsku nagradu su bili kapetan duge plovidbe Goran Dašić po predlogu Mjesne zajednice Bijela, novinar i publicista Neđeljko Kočetanović koga je kandidovala Mjesna zajednica Zelenika-Kuti, konzervator i arhitekta Srđan Marlović na inicijativu Grupe građana, NVO i privrednih lica Herceg Novog.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com