Please assign a menu to the primary menu location under MENU

DruštvoUncategorized

OKTOBARSKA NAGRADA HERCEG NOVOG – NIKOLI NINU DERETIĆU, POVELJA NIJE DODIJELJENA

Dobrovoljni  davalac krvi, koji je krv dao više od 150 puta, Nikola Nino Deretić, ovogodišnji je dobitnik Oktobarske nagrade, najznačajnijeg gradskog priznanja koje će mu biti uručeno na svečanoj sjednici SO 28. oktobra. Povelja ove godine nije dodijeljena, rekao nam je predsjednik žirija  dr Savo Niković.

Za Oktobarsku nagradu stiglo je šest predloga: Fondacija „Petar Lubarda“, humanitarna radnica Zorica Drakulić Vidaković, Nikola Deretić, prof. dr Milan R. Milanović, Služba zaštite i spasavanja Herceg Novi i KUD “Sloga”.  Za Povelju grada Herceg Novog predloženi su filmski režiser i scenarista Ivan Marinović i arhelog i planinar Željko Starčević.

– Članovi žirija su odlučili da se ove godine dodjeli samo jedna Oktobarska nagrada.  Deretić je u drugom krugu dobio više glasova od drugog kandidata Zorice Drakulić Vidaković- objasnio je dr Niković.

Prema njegovim riječima od prije tri godine,  Statutom  je utvrđeno da Povelju dobija neko ko je učinio da se ime Herceg Novog pročuje van granica grada i države, a da bude osoba koja ne živi u Herceg Novom.

-Predloge koje smo dobili zbog toga nismo razmatrali,  jer oba predložena  kandidata žive u Herceg Novom,  objasnio je Niković.

Ovogodišnji laureat, Nikola Nino Deretić, ima 67 godina, a dobrovoljni davalac krvi je od punoljetstva. Za Radio Herceg Novi i naš Portal rekao je danas da ga je nagrada istinski iznenadila i obradovala jer je nije očekivao.

Ovaj dugogodišnji član kluba Dobrovoljnih davalaca krvi Brodogradilišta Bijela kaže da je zahvalan svima koji su ga predložili i predlog podržali,  pa je dobro raspoložen  poručio – u zdravlju im se vraćalo!

Najveća gradska priznanja uručuju se na Dan opštine, 28. oktobra. Do sada je Oktobarsku nagradu i Povelju dobilo 167 pojedinaca i organizacija.

 

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com