DruštvoIzdvojeno

ODRŽANO PJESNIČKO VEČE I NAGRAĐENI NAJBOLJI NA KONKURSU „OTVORI KNJIGU, OTVORI SVIJET“

U SMŠ “Ivan Goran Kovačić“ sinoć je održano pjesničko veče „Život u poeziji Lesa Ivanovića“ i dodjeljene su nagrade najboljim literatama sa X konkursa „Otvori knjigu, otvori svijet“, koji novska srednja škola tradicionalno organizuje sa Gradskom bibliotekom i čitaonicom Herceg Novi. Povod je bio obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Pjesničko veče „Život u poeziji Lesa Ivanovića“ saobrao je sjećanja i stihove na jednog od najpoznatijih pjesnika moderne crnogorske poezije, Aleksandra Lesa Ivanovića, liričara izvanredne prefinjenosti, elegičnih preokupacija i impresionističkih minijatura. Program su priredili učenici i profesorica Ljiljana Karanović uz tehničku podršku profesorice Vesne Banićević. Recitovali su neke od Ivanovićevih najpoznatijih pjesama  “Pohodi na Crnu Goru”, “Ljudi sjenke”, „Kari Šabanovi“, „Biljarda“, „ Jesen“ ….. pjesme koje su napisane srcem i u kojima upoznajemo Lesovu blagu narav, pjesničku dušu i koje nas podstiču na razmišljanje.

Potom su proglašeni najbolji radovi učenika koji su pisali na X konkursu „Otvori knjigu, otvori svije“, a nagrade, izuzetno vrijedna književna djela, obezbjedila je Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi.

Učestvovalo je 23 učenika, a žiri koji su činile profesorice Mare Vujinović, Ljiljana Karanović i Vesna Dragićević, donio je jednoglasnu odluku u odabiru najboljih radova.

Prvo mjesto osvojila je Tara Tomanović učenica III a (profesorica Mare Vujinović), dodjeljenje su dvije nagrade za drugo mjesto, za rad u poeziji i u prozi, učenicama Mariji Pejović III tu (profesorica Mare Vujinović) i Katarini Bigović IV e (profesorica Natalija Bulajić). Treće mjesto osvojila je Marija Dimić III b (profesorica Danijela Gudeljević). Pohvaljeni su radovi učenika Anje Petrić (IIb), Ksenije Vujadinović (IVe), Teodore Šanjević (IVft) i Bojana Živkovića (IIb).

Teme su bili citati Zuka Džumhura: „Možda u Herceg Novom i ima loših ljudi, ali ja do sada nijednog takvog tu nisam sreo“ i „Jedan albatros kružio je juče izgubljeno… Možda je čak sa Sumatre doletio na obale ovog toplog mora“.

3 0 komentara

  1. Dajte projekte koji su predvidjeli budžetom za 2018godinu,Joce li poznati zahtjevi niti realizovano uz pomoć svih subjekata i države na dobrobit svih naših gradjana

  2. NE BAVIM SE POLITIKOM VEĆ UMJETNOŠĆU , OVAKO BI JA REKO :BRAVO NAĐA ,DAO BI TI DA BUDEŠ PREDSJEDNICA OPŠTINE , MUZIČKA ŠKOLA JE PROCVJETALA OD KAD SI TI DIREKTORICA A ŠTO SE TIČE POLITIKE ŽEDNE BI IH PREKO MORA PREVELA I AKO SAM LAIK ZA POLITIKU ..
    ps.. Nađice pazi se ovih iz tvog kolektiva ovako su lule mile a ovamo iza leđa podlo …. Sve si jača !!!!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com