Društvo

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PENZIONERA BIJELA

Na godišnjoj Skupštini Mjesnog udruženja penzionera Bijela ukazano je na problem sve većeg pada standarda lica trećeg doba. Prema riječima predsjednice Mjesnog Udruženja penzionera Vide Radović  stambeno pitanje još uvjek u opštini nisu rješila 103 penzionera, od čega je 20 iz Bijele.

-Standar penzionera  je sve slabiji i dosta je bolesnih. Mnogi penzioneri nisu mogli ni zimnicu da obezbjede, jer nemaju sredstva da je otplate, kazala je Radović.

U Herceg Novom sve je veća potreba za fomiraranjem narodne kuhinja. Predsjednik Udruženja penzionera Herceg Novi Aleksandar Radulović kazao je da je pokrenuta incijativa kojom se od Opštine, Ministarstva za socijalni rad, opštinskog odbora Crvenog krsta i Udruženja penzionera traži da se u Herceg Novom formira narodna kuhinja:

-Cilj je da uz pomoć velikih trgovačkih kuća stvorimo uslove za rad narodne kuhinje. Predložili smo da kuhinja bude smještena u zgradi Crvenog krsta i da dnevno bude spremljeno od 70 do 100 obroka, kazao je Radulović.

Hercegnovski penzionreri instistiraju da se bolnica u Meljinama finasira kao državna i ostane u funkciji  javnog zdravstva. Član zdrastvene komisije Udruženja penzinera Crne Gore Fad Agić je kazao da im  je bolnica najporebnija i dodao da nema ni turisičko razvoja, ako se bolnica ukine. On se osvrnuo i na elektronske recepte, koji su novina i koji su donjeli probleme penzionerima:

-Kada u državnoj apoteci nema lijeka koji nam je potreban, daju nam zamjene i upućuju na privatne apoteke i nas „mladiće“ trećeg doba „vozaju“ od apoteka do izabranog ljekara.To je nehumano. Kao novina koja tek treba da zaživi dajmo šansu da koriguju propuste, ali na početku po običaju uvjek penzioneri imaju najviše problema, rekao je Agić.

Na skupštini su uručena  priznanje Oliveri Elez direktorici bolnice Meljine i Rašku Božoviću direktoru Doma zdravlja, kao i osoblju ambulante u Bijeloj.

– Nadam se i očekujem da će se u nekom skorom vremenu raščistiti naša situacija i mi smo sigurni da će Herceg Novi zadržati svoju bolnicui. Očekujem da ćemo raditi u mnogo boljim uslovi, kazala je Elez.

 

1 komentar

  1. Zaposleni u Bolnici Meljine cekaju da se rascisti situacija, da rade u boljim uslovima rada kako bi pruzili jos kvalitetnije usluge, ali treba i njima obezbijediti zaostale dugove. Potrebna je podrska nase Vlade i lokalne samouprave, ne mogu zaposleni iznijeti sve…

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com