Društvo

ODRŽAN ZBOR GRAĐANA MJESNE ZAJEDNICE HERCEG-NOVI, VEČERAS MZ IGALO

Nakon Ubala i Sutorine, sinoć  je u Dvorani Park , održan Zbor građana Mjesne zajednice Herceg-Novi. Na Zboru su tajnim glasanjem izabrani članovi Savjeta: Dejan Stojadinović, Jasmina Vuković, Ljubica Ivanović, Milorad Nešić, Milorad-Miško Krivokapić, Radomir Fulurija i Marina Vasiljević.

U Nadzorni odbor izabrani su: Dragan Janković, Vladimir Vodovar i Nađa Karadžić.  Prema Odluci o mjesnim zajednicama, koju je lokalni parlament usvojio krajem decembra prošle godine, u svim mjesnim zajednicama će biti organizovani izbori novih savjeta, a novina je da se biraju i nadzorni odbori. Članovi Savjeta se biraju tajnim glasanjem, a nadzorni odbori javno.

-Opština je organizovala sastanke sa sadašnjim savjetima u svim mjesnim zajednicama, kako bi ih upoznali sa pravilima i konkretizovali aktivnosti i procedure za izbor novih organa. Odlukom je predviđeno da Sekretarijat za lokalnu samoupravu, pored koordinacije učestvuje u organizaciji svih skupova, kao i da predstavnik lokalne uprave u komisiji prati regularnost sprovođenja izbora organa u mjesnim zajednicama, potvrdila je sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu u Opštini Herceg-Novi Vesna Samardžić.

U glasanju mogu učestvovati svi građani sa prebivalištem u toj mjesnoj zajednici.

– Važno je da građani na zbor ponesu ličnu kartu ili potvrdu o prebivalištu, ukoliko nemaju ličnu kartu, navela je Samardžić.

Zborove građana prema pravilima oglašavaju putem plakata i javnog servisa  sedam dana prije.  Zbor građana Igalo zakazan je večeras u Kongresnoj sali Instituta Dr Simo Milošević, sa početkom u 17 časova. Mjesna zajednica  Baošić zakazala je Zbor za četvrtak, 15. februara u sali Kulturno – sportskog centra , sa početkom u 18 časova. U MZ Kumbor Zbor će  biti održan u petak, 16. februara u prizemlju Doma kulture u 18 časova. Zbor MZ Podi biće održan 17. februara u 16 časova u prostorijama mjesne zajednice. Zbor MZ Mokrine biće održan u nedelju, februara u 15 časova i 30 minuta u prostorijama Osnovne škole u Mokrinama. Mjesna zajednica Bijela zakazala je Zbor 20. februara u hotelu Park, sa početkom u 18 časova. U Kamenarima Zbor  će  biti održan 21. februara u mjesnoj zajednici , sa početkom u 18 časova. MZ Srbina 22. februara održaće Zbor građana u Dvorani Park, a MZ Đenovići 25. februara u Domu kulture.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com