Društvo

ODLUKOM PRIVREDNOG SUDA “VEKTRA BOKI” VRAĆENE PLAŽE NA KORIŠĆENJE

Privredni sud donio je privremenu mjeru kojom je zabranio Javnom preduzeću “Morsko dobro” da onemogući preduzeću “Vektra Boka”,  da koristi četiri plaže u opštini Herceg Novi.  Riječ je kupalištu hotela “Plaža”, zatim “Igalo”, “Tamaris” i Žanjic.

Ta mjera je donijeta nakon prigovora kompanije “Vektra Boka”, saznaju “Vijesti”.

JP “Morsko dobro” raskinulo je ugovor sa “Vektra Bokom” o zakupu četiri plaže koje je ta firma dobila na koncesiju na 20 godina u Herceg Novom, uz obrazloženje da ne poštuju ugovorene i zakonske obaveze.

To je urađeno u formi izjave koju je JP “Morsko dobro” uputilo “Vektra Boki” 1. jula, a raskid ugovora izjavom nije predviđen ugovorom o zakupu.

“Određuje se privremena mjera da se zabranjuje protivniku obezbjeđenja JP-u ‘Morsko dobro’ da predlagača obezbjeđenja ‘Vektra Boku’ u reorganizaciji ometa u nesmetanom korišćenju kupališta hotela ‘Plaža’, ‘Tamaris’, ‘Igalo’ i kupališta Žanjic po osnovu ugovora o korišćenju morskog dobra od 1. avgusta 2009. godine”, piše u rješenju Privrednog suda.

Privredni sud je naredio hercegnovskoj područnoj jedinici Uprave za nekretnine da sprovede zabilježbu upisa privremene mjere.

“Ova privremena mjera se određuje na teret i rizik predlagača (“Vektra Boka”) i trajaće do pravosnažnog okončanja postupka po tužbi koju je predlagač dužan da u roku od 15 dana od prijema rješenja radi opravdanja privremene mjere pokrene protiv protivnika obezbjeđenja (JP “Morsko dobro”) kako bi se utvrdilo da je ugovor o korišćenju morskog dobra, ovjeren kod nadležnog suda, na snazi”, navodi se u rješenju Privrednog suda.

Dodaje se i da prigovor koji bi JP “Morsko dobro” izjavilo protiv rješenja Privrednog suda ne bi odložilo sprovođenje mjere, prenose “Vijesti”.

1 komentar

  1. E jadna Drzavo ,davate na koriscenje onom koji je unistio sve,ponavljam sve hotele HTP Boke,plaze da sa njima raspolazu, pa ko je lud u ovoj drzavi,mi koji smo ostali bez radnog staza ili ova banda koja vlada hotelima Boke bez ulozenog i jednog dinara ne eura.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com