Politika

Odložena sjednica SO Herceg Novi zakazana za 22. februar

Odložena je sjednica SO Herceg Novi  koja je bila planirana za 22. februar sa jednom tačkom dnevnog reda: predlog Odluke o izboru Predsjednice Opštine Herceg-Novi. Kako saznajemo, sjednica je odložena na zahtjev hercegnovskog DPS-a. O tome su u Izboru obavješteni danas a da prethodno nisu imali konsultacije sa koalicionim partnerom.

Slobodan Radović Krušo, predsjednik OO DPSa  kaže da su razlozi za odlaganje sjednice objektivne prirode, jer jednom je Upravni sud odlučio da izbor gradonačelnice nije bio u skladu sa propisima, odnosno sa procedurom, a s obzirom na određene dileme koje se postavljaju, potrebne su dodatne konsultacije i potrebno je da zaista, kao odgovorna partija, utvrdimo sve okolnosti i ne dovedemo u situaciju da ima bilo kakve dileme ili  smetnje kroz tumačenje bilo kojeg člana Zakona i propisa. To je stav IO partije, rekao je Radović.

On dodaje i da je ovo  bila stvar procedure, za proceduru i utvrđenu grešku u postavljenju gradonačelnice, o tome je  svoje mišljenje  dao Upravni sud, i to na način da je poništio odluku o postavljenju gradonačelnice.

Kakve mogu biti posljedice svega ovoga u odosu na partnerstvo DPS i Izbora?

Ovo ne bi trebalo da donese nikakve bitne posljedice, radi se o otklanjanju svih dilema da 0postoje bilo kakvi propusta, jer DPS je odgovorna i ozbiljna partija, najjača na lokalnom i na državnom nivou,  i ne želi da se dogodi bilo što gdje bi zbog određenog propusta i sama bila prozvana, objasnio je Radović.

Ima li osnova za spekulacije da DPS priprema drugi scenario po kome bi raskinuo koliciju sa Izborom a ušao u neki novi savez, možda i sa Građanskim savezom?

DPS ne učestvuje u bilo kakvim spekulacijama, niti ima za namjeru ono čime neko možda manipuliše, jednostavno DPS hoće da otkloni nedostatke koji su u dijelu zaštite zajedničkog funkcionisanja i da u narednom periodu definišemo u potpunosti sve detalje, principe, sporazume i td.

Kada bi ta sjednica trebalo da bude održana?

Kada se otklone sve dileme i ispune svi potrebni uslovi.

Ko će otkloniti dileme?

Postoje nadležne institucije kojima će se DPS odbratiti i zatražiti tumačenje. neće biti problem da pravna administracija kaže da li postoji dilema ili ne postoji ili su stvari jasne.

IZBOR

Predsjednik Odborničkog kluba Izbor Mladen Ivanović kazao je da je sjednica za 22. februar zakazana na osnovu zajedničkog dogovora DPS i Izbora.

Danas smo dobili informaciju da je sjednica odložena na zahtjev odborničkog kluba DPS, bez ikakvih konsultacija sa nama i prethodnog obavještenja. Mi ćemo o ovakvom ponašanju našeg koalicionog partnera zauzeti stav i obavjestiti o tome javnost. Svakako da ovakvi potezi DPS-a mogu da ugroze unutarkoalicione odnose i već ih ugrožava- ocijenio  je Ivanović.

Opširnije  u emisiji  “U središtu”  čija je urednica Željka Kontić, a na programu Radio Herceg Novog je od 17 sati.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com