IzdvojenoPolitika

ODGOĐENA 11. REDOVNA SJEDNICA SO HERCEG NOVI

All-focus

Za danas planirana 11. sjednica SO Herceg Novi odgođena je za 30. decembar sa početkom u 8:30.

Potpredsjednica SO Herceg Novi Dragana Stanišić u obrazloženju je navela da je sjednica odgođena zbog nedostatka kvoruma te da je na kolegijumu postignut dogovor da 11. redovna sjednica bude održana 30. decembra.

Na novinarsko pitanje da li je razlog odgađanja sjednice izbor predsjednika Skupštine Opštine s obzirom na to da je danas trebala da bude konstatovana ostavka dosadašnjeg predsjednika Miloša Bigovića, Stanišić je odgovorila da to nije bila tema kolegijuma.

Predsjednik kluba odbornika DPS dr Zoran Kovačević kazao je da je današnje odgađanje sjednice krajnje neozbiljan postupak jer su na dnevnom redu bile veoma ozbiljne teme kao što su budžet i rebalans budžeta.

-Jutros smo još jednom svjedoci neozbiljnosti i omalovažavanja same Skupštine i odbornika kao predstavnika građana Herceg Novog. Zakazana je sjednica sa ogromnim dnevnim redom, što ne daje kvalitet rasprave po svakoj tački. Unutar koaliciona trvenja treba da istrpe i odbornici, i predstavnici medija i sami građani, koji u kontinuitetu trpe posljedice neozbiljnosti ovakve vlasti u smislu rješavanja gradskih potreba – kazao je Kovačević.

Siguran je da je odgađanje sjednice posljedica nesaglasja unutar vladajuće koalicije oko izbora predsjednika SO. 

-Danas je trebalo da bude konstatovana ostavka dr Miloša Bigovića, čime, po Statutu i Poslovniku,  počinje da teče rok od 30 dana za izbor novog predsjednika SO. Očigledno je da ne mogu da se dogovore, što za DPS nije bitno, već je bitan interes građana koji trpi zbog nedonošenja  vitalnih odluka za funkcionisanje našeg grada- naveo je Kovačević.

Smatra i da datum zakazivanja Skupštine pred praznike sa tako važnim tačkama dnevnog reda predstavlja dodatni pritisak na odbornike da se o tim temama ozbiljno ne razmatra već da se uslovljene zakonskim rješenjima moraju na silu donositi. DPS će razmotriti da li će 30. decembra dati kvorum sjednici ukoliko ga vladajuća koalicija ne obezbjedi.

-Prošle godine je DPS kao odgovorna i najveća partija po broju odbornika u Herceg Novom dala kvorum ne uslovljavajući to politički kada je PUP bio u pitanju. Ne isključujem da ćemo, ako procijenimo da je to najveći interes za grad,  i 30. decembra obezbijediti kvorum da bi ovaj grad funkcionisao i da da ga ne bi doveli u problem zbog političke neozbiljnosti naših političkih konkurenata – zaključio je Kovačević.

Odbornik DF Boris Seferović koji je bio kandidat za novog predsjednika Skupštine opštine nije želio da komentariše današnje odgađanje sjednice kao ni predstavnici vladajuće koalicije.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com