DruštvoEPKKultura

ODGOĐENA RASPRAVA O PROGRAMU RAZVOJA KULTURE I UČEŠĆU OPŠTINE U PROJEKTU EPK

Vanredna sjednica hercegnovske SO  prekinuta je danas  prije izglasavanja dnevnog reda, zbog nedostatka kvoruma. Za neki novi termin  odgođena je tako rasprava o predlogu  odluke o usvajanju Smjernica za program razvoja kulture za period 2017-2022. godine  kao i zaključci o učešću  Opštine u projektu „Herceg Novi-Evropska prestonica kulture za 2021. godinu“.

Zasjedanje je počelo uz prisustvo 24 od ukupno 34 odbornika, a onda je nezavisni odbornik Obrad Gojković rekao da u donošenju ovakvih „rizičnih“ odluka o učešću Opštine u „višemilionskim“ projektima moraju da učestvuju svi odbornici i da se pojedinačno izjasne o tome.

Sjedicu su nakon Gojkovićevog  komentara napustili nezavisni odbornici, Nova, Građanski savez,  Novska lista, a u skuštinskoj Sali je ostao Milovan Baždar, ili ukupno 16 odbornika. Kvorum  nije obezbjeđen, jer zasjedanju nisu prisustvovala  tri odbornika DPS-a.

Podsjetićemo, u slučaju dobijanja titule EPK 2021, Herceg Novi ima obavezu  da u narednih pet godina za infrastrukturu i programe kulture u gradu uloži 6 miliona evra,  Vlada Crne Gore još 4,8 miliona, a ostalo će biti obezbjeđeno iz evropskih fondova.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com