Please assign a menu to the primary menu location under MENU

DruštvoIzdvojenoPolitika

ODBORNICI JEDNOGLASNI – NAZIV PARKA SVETI LEOPOLD

Jednoglasnom odlukom 28 prisutnih odbornika na današnjoj, četvrtoj vanrednoj sjednici SO Herceg Novi usvojen je Program podizanja spomen obilježja u 2017. godini, kojim je predviđeno da park kod Pošte, odnosno ispred samostana Sv. Antuna dobije naziv Svetog Leopolda Mandića.  Postavljanje obilježja predviđeno je u četvrtak u 13 časova, dan uoči dolaska tijela velikog katoličkog sveca rođenog u Herceg Novom 1866. godine.

Vanredno zasjedanje prošlo je bez rasprave o predloženom dnevnom redu. Predsjednik Kluba odbornika DPS-a Slobodan Radović, ocijenio je da je dolazak tijela Sv Leopolda veliki događaj za Herceg Novi i Crnu Goru.

– Ovo je veliki vjerski momenat koji potvrđuje snažan multietnički sklad za koji se zalaže državni vrh Crne Gore, kako na državnom nivou, tako i u Herceg Novom. To zalaganje oduvijek vlada i u DPS-u, koji će jednoglasno podržati odluku podizanja spomen obilježja katoličkom svecu Leopoldu Mandiću – kazao je Radović.

Predsjednik novske Skupštine Miloš Bigović pozvao je odbornike i građane da prisustvuju u četvrtak  proglašenju Parka Sv Leopolda a kao predsjednik Odbora za doček relikvije zahvalio se svima koji su dali doprinos da se ovaj veliki događaj organzuje na najvišem nivou.

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com