Politika

ODBORNICI DPS NAPUSTILI SKUPŠTINSKU SALU

Nakon dva i po sata čekanja na početak 12. sjednice SO Herceg Novi, odbornici DPS-a održali su konferenciju za novinare nezadovoljni, kako su saopštili, neodgovornim odnosom vladajuće koalicije prema kolegama ali i novinarima.

Predsjednik Kluba odbornika DPS Zoran Kovačević kazao je da su svjedoci po ko zna koji put da vladajuća koalicija na najdrastičniji način omalovažava lokalni parlament, odbornike, predstavnike medija a samim tim i građane.

-Danas je sjednica SO bila zakazana za 8:30 h i moram da napomenem da je ovo treća sjednica koja se ne održava kako bi trebalo, isključivo iz razloga izostajanja dogovora unutar koalicije na vlasti. To je njihov problem ali ne i problem građana zbog nedonošenja odluka od vitalnog značaja za grad. Predstavnici Kluba odbornika DPS su se odgovorno, kao i uvijek, pojavili u 8:30 u skupštinskoj Sali, u punom sastavu spremni da diskutujemo o temama koje su na dnevnom redu ali na žalost niko se nije pojavio od 8:30 da nam se obrati i obrazloži zašto sjednica ne počinje, zašto ovdje sjedimo i čekamo i da li neko ima pravo da nas ponižava, sve one građane koji su glasali za nas ali i one građane koji su glasali za njih, očekujući da će imati odgovoran odnos prema gradu i upravljanju ovim gradom. Zbog toga Klub odbornika DPS izražava protest i zauzima čvrst stav da je nefunkcionisanje koalicije nemogućnost dogovora oko izbora predsjednika SO nešto što se ne dopušta da se ovako odnose prema odbornicima i najbrojnijem klubu u lokalnom parlamentu-kazao je Kovačević nakon čega su odbornici DPS napustili skupštinsku salu. 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com