DRUŠTVO

ODBLOKIRANA DEPONIJA TISOVE GREDE

Kamioni Čistoće od jutros, a nakon jednodnevne blokade, mogu odvoziti komunalni otpad na deponiju Tisove grede. Predstavnici Opštine i mještani sela Ubli, koji su juče blokirali prilaz deponiji, su postigli dogovor oko nekih spornih pitanja, a razgovori će biti nastavljeni u petak u 10 u kabinetu predsjednika Stevana Katića.

Jedan od zahtjeva mještana Ubala bio je da se sanira i asfaltira put ka selu, a to će na kritičnim dionicama biti urađeno do petka, kazao je sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost  Aleksandar Kovačević:

-Krenulo se u pripremu za asfaltiranje, a u narednih dan, dva se očekuje i asfaltiranje. Dakle do petka bi trebalo da se završi taj dio sanacije kritičnih dijelova saobraćajnice koja vodi ka selu -rekao je Kovačević.

On je objasnio da se neće raditi  put u cijeloj dužini, već samo segmenti koji su problematični.

-Mogućnost ispunjavanja ostalih zahtjeva razmatraće u petak na sastanku su kabinetu predsjednika Opštine. Kamioni Čistoće od juitros nesmetano saobraćaju  i nadamo se da mješani Ubala do daljnjeg neće praviti problem ovom  preduzeću -rekao je Kovačević.

Podsjećamo, mještani Ubala juče su od 7 ujutru blokirali prilaz deponiji Tisove grede, jer kako su naveli, Opština nije ispunila nijedan od njihovih zahtjeva a koji su se odnosili na sanaciju puta,  adekvatno zatrpavanje deponije, gašenje požara koji tinja već duže vrijeme,  kao i  zabranu odlaganja guma na Tisovim gredama .

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com