Kultura

OD SUTRA U HERCEG NOVOM PRVA STRIPARNICA U BOKI

Kao rezultat dugogodišnje saradnje galerije “ Pasara”, Hercegnovskog strip festivala i podgoričke striparnice “Mr No”, sutra će u Herceg Novom biti otvorena prva striparnica u Boki Kotorskoj.

Otvaranjem striparnice, koja se nalazi u prostoru Art craft galerije “Pasara” na Stepeništu 28. oktobra, pokušaće da ožive naviku čitanja stripova, poručuju iz Hercegnovskog strip festivala.

– Ovo je nekako logičan korak razvoja našeg festivala. Nedavno završeni dvanaesti  HSF je pokazao da je festival dostigao nivo evropskih manifestacija posvećenih devetoj umjetnosti, kao i da je  najbolji promoter Crne Gore na svjetskom nebu stripa, ali i najbolji promoter strip kulture u našoj zemlji. Jednostavno nam je cilj da ovu, kod nas nepravedno zapostavljenu umjetnost, vratimo na mjesto koje joj i pripada, i da sugrađanima vratimo ili stvorimu naviku čitanja stripova, poručuju iz HSF-a.

Osim omiljenih stripova renomiranih izdavačkih kuća, u ponudi striparnice su i radovi vrhunskih autora koji su gostovali na dosadašnjim festivalima, kao i razni suveniri.

– U HSF-ovoj striparnici galerije “Pasara” će se naći sve od kiosk izdanja “Veselog četvrtka” i “Ludensa”, pa do ekskluzivnih kolekcionarskih izdanja beogradskog “Darkwood”-a i zagrebačke “Fibre”, kao i svih ostalih renomiranih izdavačkih kuća iz regiona, uz veliki izbor japanskih manga stripova koji se izdaju na našim prostorima. Pored toga u striparnici će se naći i umjetnička djela koja su stvarali vrhunski autori gostujući na našim festivalima, a tu će biti i svi HSF suveniri i memorijabile poput majica, postera, plakata i kalendar za 2019. godinu sa radovima naših ovogodišnih 12 specijalnih gostiju.

U HSF-a vjeruju da će striparnica biti mjesto okupljanja zaljubljenika ne samo u devetu umjetnost nego u stvaralaštvo uopšte, s obzirom na činjenicu da su galeriju “Pasara” osnovali hercegnovski umjetnici Boris Šuberić i Vanja Berberović Šuberić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com