DRUŠTVOIzdvojeno

OD SEPTEMBRA U ŠKOLSKIM KLUPAMA 342 ĐAKA PRVAKA

Završen je upis prvaka u osnovne škole u Herceg Novom, koji je trajao tokom cijelog aprila. Od septembra će u školu krenuti 342 đaka prvaka.

U Osnovnu školu „Dašo Pavičić“ upisano je 165 prvačića, testiranje još uvijek traje i zbog toga za sada nemaju tačan broj djece koja će pohađati prvi razred u područnim odjeljenjima u Igalu i u Sutorini, kazala nam je pedagog Neđeljka Stojanović Stanojlović.

U Osnovnu školu „Orjenski bataljon“ prvi put će u školske klupe sjesti 65 prvaka. U matičnoj školi nastavu će pohađati njih 41, u područnom odjeljenju Baošići-Đenović 21prvačić, a u Kamenarima njih troje, objasnila je direktorica škole Jarmila Radović.

U školskoj 2019/20 godini biće i 36 prvaka u Osnovnoj školi „Ilija Kišić“, 35 u matičnoj školi, a jedan u područnom odjeljenju u Kumboru, kazala je direktorica škole Snežana Mirković.

U Osnovnu školu „Milan Vuković“ upisano je 76 prvaka. Kako je istakla vd direktora škole Tatjana Relić, u matičnoj školi biće 69 prvaka, a njih sedam će nastavu pohađati u područnom odjeljenju na Podima, dok nema upisanih u područnom odjeljenju na Kruševicama.

Prethodne godine u prvi razred novskih osnovnih škola bilo je upisano 336 prvaka.

Konkurs za upis mališana u JPU „Naša radost“ Ministarstvo prosvjete raspisaće tokom ovog mjeseca.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com