DruštvoIzdvojeno

OD PONOĆI DO 13 ČASOVA PALO PREKO 150 LITARA KIŠE NA METAR KVADRATNI

Obilne padavine , praćene  olujnim vjetrom, prouzrokovale su brojne probleme. Prema podacima hercegnovske  Hidrometeorološke stanice  od ponoći  do 13 časova palo je preko 150 litara kiše na metar kvadratni. Najveće količine su zabilježene jutros, kada je za samo sat vremena ( od 9 do 10 časova) palo  42 litre kiše. Vjetar južnih smjerova duvao je do 100 km na sat.

Poplavljene su saobraćajnice, podrumske prostorije u mnogim objektima. elika koli;ina vde je i na parkingu u ulici Nikle Ljubibratića ispred zgrade 66 A, kao i zgrade Novljanke. Bujične vode slijevaju se niz stepeništa, na više mjesta došlo je do izlijevanja na javne površine, voda je ušla u  mnoge stambene i druge objekte. U sanaciju  posljedica nevremena uključene su sve komunalne ekipe.

Prema riječima načelnice Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marije Andrić, obilna kiša u kratkom vremenskom periodu prouzrokovala je da kanali za odvod atmosferskih padavina ne mogu da prihvate veliku količinu vode, zbog čega dolazi do izlijevanja na ulice i  magistralu,  usporavanje saobraćaja:

–  Sve raspoložive  ekipe su na terenu:  Komunalno – stambenog preduzeća, Čistoće, Vodovoda, Službe zaštite i spasavanja. Obavijestili smo Crna Gora put, da što prije reaguju kako bi uklonili nanose pijeska i šljunka, što je voda nanijela na magistralni put.  Na rivijeri pala su dva drveta, koja su u kratkom vremenu  uklonjena. Saobraćaj  na tom dijelu puta je normalizovan.

Komunalnoj policiji putem Call centra je od jutros do 13 časova stiglo četrdesetak prijava građana koje  se, uglavnom,  odnose na plavljenje podrumskih prostorija u stambenim zgradama, privatnim kućama.

-Vatrogasne službe  ispumpavaju  vodu kako bi sanirali posljedice nevremena. Zabilježen je odron na priobalnom putu Baošić – Bijela, koji je uklonjen pomoću mehanizacije pojedinih privatnika.   Na saobraćajnici Meljine – Sitnica manje  odrone uklanja ekipa firme “ Fortis Mont”, koja inače  održava  taj putni pravac. Na  kružnom toku u Meljinama i  na području Zelenike otežan je saobraćaj.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com