Društvo

OD HUMANITARNE PREDSTAVE  „PRVA BRAČNA NOĆ“   DO AKCIJE  „SVI ZA TOPLI VIKEND“

Sutra (subota, 15. decembar) će u 20:00 sati u Dvorani „Park“ biti odigrana predstava „Prva bračna noć“, u izvođenju Slobodana Mračevića koji je član Zajednice Crnogoraca Split, a rodom je iz Herceg Novog. Prihod od prodaje ulaznica namjenjen je za humanitarne svrhe.

Ova monodrama se izvodi prema istoimenoj predstavi po tekstu Miodraga Karadžića, u režiji Milana Karadžića i izvođenju glumca Milutina Mime Karadžića, a Slobodan Mračević je  dobio saglasnost od autora da je izvodi u humanitarne svrhe. Predstava je na isti način, humanitarno, izvedena ovog ljeta u Splitu.

Slobodan Mračević je u Zajednici Crnogoraca u Splitu i član pjevačkog društva, a ovu predstavu je pripremio gotovo sam, sa željom da publiku zabavi i pomogne ljudima kojima je to potrebno. Premda  se prvi put našao na pozorišnoj sceni, i uprkos godinama, dobro se nosi sa komadom autorskog trojca Karadžić koji je svojevremeno bio kultna humoristička predstava iz koje se brojne replike koriste u svakodnevnoj komunikaciji, kao iz dobrih filmova.

Organizator gostovanja u Herceg Novom je Fondacija “Iva Bijelić”. Prema riječima humanitarke Zorice Drakulić Vidaković, prikupljeni novac će biti ravnomjerno raspoređen za pomoć u liječenju Nikšićanke Rose Knežević i našeg sugrađanina Dragana Karla Đorđevića.

Cijena ulaznica je 5 €, u prodaji su na blagajni Dvorane Park u redovnom terminu od 9:00 do 12:00 i dva sata pred početak predstave, a mogu se kupiti i u konobi “Stara kuća” kod hercegnovske pijace.

Zorica Drakulić Vidaković informiše i da je u prizemlju „Novljanke“ u toku akcija prikupljanja pomoći za šestogodišnjeg dječaka Radovana Krivokapića iz Nikšića, kome će u ponedeljak uručiti bicikl, igračke, školski pribor, novu odjeću i ostale poklone.

U pripremi je i Humanitarna akcija „Svi za topli vikend“, koja će biti održana 21. i 22. decembra, a prikupljaće pomoć u prehrambrenim artiklima i higijenskim sredstvima kako bi pred praznike paketima obradovali samohrane roditelje, siromašne porodice i penzionere.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com