DruštvoIzdvojeno

OD ČETVRTKA SVAKODNEVNI JEDNOČASOVNI PROTESTI ZAPOSLENIH BOLNICE MELJINE

Račun Opšte bolnice Meljine danas je deblokiran a Fond zdravstva je uplatio  sredstva po osnovu ispostavljenih računa bolnice  za pružene zdravstvene usluge.  Zbog praznika zaposleni će dvije zaostale plate dobiti u četvrtak.

Zbog nagomilanih problema, otežanog rada i ponovljene situacije sa kašnjenjem zarada, ali prvenstveno zbog neriješenog statusa ustanove, zaposleni Opšte bolnice Meljine počeće u četvrtak, 23. maja, svakodnevne jednočasovne proteste na kapiji bolnice. Predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak kaže da ovoga puta neće prestati sa protestima dok se ne riješi status i bolnica vrati u sistem javnog zdravstva, jer uplata zaostalih zarada to ne rješava.

Zaposleni smatraju da je situacija sada teža nego prije osam mjeseci kada su takođe protestnim okupljanjem pokušali da skrenu pažnju nadležnima na nagomilane probleme.

-Niko nije shvatio koliko je ugrožen opstanak Bolnice i egzistencija radnika, ni u državi niti u Herceg Novom. Radnici više nemaju snage da rade bez plate. Prošle godine četiri mjeseca nismo primali platu, dolazili smo na posao, ispoštovali smo građane, grad, turiste, državu, sve. Ali kako je krenulo nas će izgleda malo ko da ispoštuje – kazala je Drobnjak.

Mirna okupljanja biće organizovana svakodnevno od 11 do 12 h u skladu sa zakonom . Na proteste će izaći svi zaposleni koji mogu napustiti svoja radna mjesta.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com