EkonomijaIzdvojeno

OD 20. MARTA REDOVNA AUTOBUSKA LINIJA DO SUTORINE, A AUTOBUSI DO VRBANJA I VIKENDOM

Opština Herceg Novi i kompanija Blu lajn potpisali su ugovor o obavljanju gradskog i prigradskog prevoza u narednih pet godina. Novina je što će od 20. marta biti uvedena redovna linija do Sutorine, tačnije svaka treća će biti na relaciji Kamenari – Sutorina, a do Vrbanja  gradski prevoz se uvodi subotom i nedeljom.

Hercegnovska autoprevozna kompanija Blu lajn jedina je dostavila ponudu na konkurs koji je  raspisao Sekretarijat za komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

I u narednih pet godina neće biti kružne linije koja bi vodila ulicom Orjenski bataljon i Nikole Ljubibratića do marketa Ideja na Toploj 2 a zahtjeva građana je bilo i za uvođenje linije do Tople 3 i kroz Kutsko polje.  Sekretar za komunalne djelatnosti Aleksandar Kovačević kaže da za uvođenje tih linija nisu postojali uslovi:

-Prije formiranja tendera poslali smo zahtjev svim mjesnim zajednicama da daju svoja mišljenja  koja smo sagledali da li je  to izvodljivo,  jer opština mora pružiti prevozniku osnovne uslove kao što su stanice, širina puta i slično.  Iz tog tendera izbačene su linije koje su nam operativno neizvodljive, kao što je kružna linija preko Tople 2. Bilo je zahtjeva i za liniju do Tople 3 kao i kroz Kutsko polje ali za to ne postoje uslovi i nije operativno izvodljivo – kazao je Kovačević.

Prethodni petogodišnji ugovor sa kompanijom Blu lajn ističe 19. marta kada će početi primjena novog. Autobusi na relaciji Kamenari Sutorina i obratno  voziće  ljeti na sat a zimi na sat i po, dok će po jedna linija biti uvedena subotom i nedeljom do Vrbanja.

2 Komentara

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com